Vizualizări:0 Autor:Editor de site-uri Timpul publicarii: 2023-02-02 Origine:teren
Uniunea Europeană este un lider tehnologic consacrat și proeminent, în special în sectorul pompelor de căldură - un factor reflectat în mod proeminent în publicațiile științifice, finanțarea publică pentru cercetare și inovare și tendințele de brevetare.Cu peste 2 milioane de unități vândute în toată Europa, acesta este acum noul record de bătut.
Piața europeană a pompelor de căldură cuprinde atât aplicații rezidențiale, cât și comerciale.În ultimii ani, s-a înregistrat o creștere semnificativă pe piața europeană a pompelor de căldură datorită creșterii gradului de conștientizare cu privire la beneficiile acestor sisteme în ceea ce privește eficiența energetică.
Cererea pentru aceste sisteme a crescut semnificativ în ultimii ani, deoarece acestea pot oferi o alternativă accesibilă la sistemele de încălzire cu gaz natural și pot reduce emisiile de carbon prin înlocuirea combustibililor fosili din rețea.
Inițial, doar în Europa până în decembrie 2021 existau aproape 18 milioane de instalații de pompe de căldură. Potrivit unui raport al REPowerEU, așteptările sunt dublu ritm cu privire la implementare, instalarea pompei de caldura în alte 10 milioane de clădiri în cinci ani și aproximativ 30 de milioane până în anul 2030.
În plus, creșterea medie anuală a vânzărilor pe piața europeană între 2019 și 2021 ar ajuta la îndeplinirea acestui obiectiv.Cu toate acestea, mai multe bariere, cum ar fi volatilitatea prețului metalelor, furnizarea de semiconductori și disponibilitatea instalatorilor, ar putea împiedica rata de creștere.
Iată tot ce merită remarcat pentru mai multe detalii despre piața europeană a pompelor de căldură.
Piața europeană a pompelor de căldură a cunoscut o creștere considerabilă în ultimii ani, datorită creșterii cererii de produse eficiente din punct de vedere energetic și a creșterii gradului de conștientizare a consumatorilor cu privire la problemele de mediu.Piața sistemelor de încălzire și răcire a crescut considerabil datorită numărului tot mai mare de gospodării europene care folosesc unități de aer condiționat, ceea ce duce la o nevoie crescută de produse eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi pompele de căldură.
Potrivit unui nou raport al Precedence Research, se așteaptă ca această piață să înregistreze un CAGR de 8,7% între 2022 și 2030. Numărul tot mai mare de oameni care locuiesc în zonele urbane din Europa a determinat cererea de unități de aer condiționat și, prin urmare, a mărit dimensiunea pieței. .
În plus, prețurile scăzute la energie electrică și inițiativele guvernamentale sunt de așteptat să propulseze această piață în continuare în perioada de prognoză.
Creșterea gradului de conștientizare cu privire la beneficiile unităților de aer condiționat și utilizarea acestora alimentează, de asemenea, această creștere a pieței în perioada de prognoză.Mai mult, investițiile tot mai mari în surse de energie curată, cum ar fi energia solară și eoliană, sunt de așteptat să alimenteze această creștere a pieței în următorii câțiva ani.
Piața europeană a pompelor de căldură constă din aplicații rezidențiale și nerezidențiale în diferite regiuni, cum ar fi Germania, Franța, Italia și Spania.Este de așteptat ca aceste piețe să continue să fie profitabile, deoarece aceste regiuni au baze de populație mari cu niveluri scăzute de consum de energie, ceea ce le permite să economisească facturile de energie electrică prin trecerea la surse alternative, cum ar fi electricitatea produsă din resurse reziduale sau energia solară etc., crescându-și astfel nivelul veniturilor în timp datorită facturilor mai mici de energie electrică efectuate pe
Piața europeană a pompelor de căldură este segmentată în funcție de aplicație, tip de produs și regiune.
În ceea ce privește aplicarea:
Comercial Rezidențial
Incalzire racire
Încălzire și răcire comerciale
Sectorul de încălzire și răcire face parte integrantă din consumul total de energie în întreaga Europă.Sectorul de încălzire și răcire consumă aproape 2/3 din toată energia europeană.Creșterea populației și creșterea urbanizării au crescut cererea de sisteme de aer condiționat în întreaga Europă.
Pe baza aplicațiilor, sistemele de încălzire au dominat piața europeană a pompelor de căldură în 2019. Cu toate acestea, se așteaptă ca sistemele de aer condiționat și de refrigerare să câștige acțiune în această regiune în perioada de prognoză.Sistemele de aer condiționat și refrigerare au reprezentat aproximativ 37% din veniturile totale generate din aplicațiile de încălzire în 2019.
Piața europeană a pompelor de căldură a cunoscut o creștere a cererii, în special în țări precum Franța, Germania și Marea Britanie.Cu toate acestea, factorii de impact influențează piața europeană a pompelor de căldură în 2022, cum ar fi progresele tehnologice și politicile guvernamentale de promovare a surselor de energie regenerabilă.
Factorii majori care conduc această piață includ creșterea populației, creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele legate de schimbările climatice, creșterea cererii de produse eficiente din punct de vedere energetic, îmbătrânirea populației, tendințele de urbanizare și creșterea nivelului venitului disponibil.Alți factori importanți care au contribuit la această creștere includ:
Cererea în creștere pentru surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană și solară, a condus la creșterea subvențiilor guvernamentale și la o concentrare asupra utilizării acestora în diferite sectoare, inclusiv în aplicații rezidențiale, comerciale și industriale.
În plus, prevalența tot mai mare a resurselor energetice neregenerabile, cum ar fi cărbunele și petrolul, a condus la o cerere crescută de surse regenerabile de energie, cum ar fi energia solară și energia eoliană.
Europa a fost, de asemenea, martor la o creștere a gospodăriilor cu mai multe aparate, ceea ce duce la utilizarea frecventă a energiei electrice pe tot parcursul zilei.Această tendință va contribui și mai mult la o creștere a cererii de pompe de căldură cu sursă de aer față de sistemele convenționale de încălzire, deoarece acestea oferă niveluri de eficiență și confort mai mari la costuri mai mici decât sistemele de încălzire convenționale.
Regenerarea pieței pompelor de căldură din UE poate fi, de asemenea, atribuită cererii tot mai mari de aparate eficiente din punct de vedere energetic, concentrării tot mai mari asupra inițiativelor cu emisii scăzute de carbon și penetrării tot mai mari a surselor de energie regenerabilă în Europa, printre altele.Potrivit unui raport IDC, a existat o creștere a cererii pentru produse eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi unitățile de aer condiționat și pompe de căldură în toată Europa în perioada 2016-2020, datorită inițiativelor guvernamentale care vizează reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și a consumului de energie.
Piața a fost afectată de cererea în creștere de gaz natural, care este folosit drept combustibil în pompele de căldură.Acest lucru poate fi atribuit naturii sale curate, ieftine și stabile.În plus, creșterea ratei de adoptare a surselor de energie regenerabilă și implementarea unor politici rentabile, cum ar fi schemele Feed-in Tariff (FiT) au alimentat, de asemenea, creșterea sistemelor europene de încălzire solară a apei.
De exemplu, schema FiT a fost implementată în Germania în 2015, în temeiul căreia tarifele de energie electrică sunt reduse pentru consumatorii care instalează panouri solare pe acoperișurile lor sau în alte locuri în care pot genera energie solară folosind soarele.
Progresele tehnologice au accelerat dezvoltarea de noi produse pentru un consum eficient de energie și niveluri de performanță îmbunătățite.De exemplu, tehnologia DTHP a fost introdusă de producători pentru a oferi niveluri de performanță mai bune decât sistemele tradiționale de încălzire, cu niveluri de eficiență îmbunătățite (32%).
Introducerea noilor tehnologii a crescut, de asemenea, cererea de sisteme de încălzire hibride care combină sistemele tradiționale de încălzire cu tehnologii avansate, cum ar fi unitățile de aer condiționat (ACU).
Piața europeană de încălzire și răcire este foarte competitivă și se așteaptă să se extindă într-un ritm sănătos în perioada de prognoză.
Cu toate acestea, investițiile inițiale mari de capital, împreună cu perioade scurte de rambursare, sunt de așteptat să împiedice creșterea acestei piețe.Oportunitățile cheie pentru investitori sunt produse conexe, cum ar fi condensatoarele, pompele și comenzile, care sunt susceptibile de a înregistra o creștere rapidă în perioada de prognoză.
Cu toate acestea, este probabil ca rata de creștere să fie influențată de mai mulți factori, cum ar fi creșterea prețurilor la energie și cererea de energie regenerabilă.În plus, piața se confruntă cu numeroase obstacole, inclusiv costuri de investiții inițiale ridicate, eficiență scăzută a instalării și nevoia de mai multă conștientizare cu privire la beneficiile sale.
În plus, creșterea gradului de conștientizare cu privire la problemele de mediu și reglementările stricte de mediu sunt de așteptat să stimuleze creșterea pieței în perioada de prognoză.Cu toate acestea, investițiile inițiale mari de capital și perioadele scurte de rambursare sunt de așteptat să împiedice creșterea pieței europene.
O pompă de căldură este o mașină eficientă din punct de vedere energetic care poate fi instalată în clădire pentru a transforma energia termică în energie electrică, care este apoi utilizată pentru a alimenta clădirea cu încălzire sau răcire.Pompa de căldură este unul dintre cele mai rentabile sisteme pentru controlul temperaturilor interioare.Cu toate acestea, necesită o investiție inițială semnificativă care poate descuraja potențialii investitori să investească pe această piață.
Perioada de amortizare a unei pompe de căldură este scurtă în comparație cu alte tipuri de sisteme de management al proprietăților comerciale.Cu toate acestea, este nevoie de mai mult pentru rentabilitatea investiției dintr-un sistem de pompă de căldură decât din alte sisteme de management al proprietăților comerciale, din cauza costurilor mai mari de întreținere și a costurilor de investiție inițială.
Acest lucru face dificil pentru potențialii investitori să ia o decizie în cunoștință de cauză dacă ar merita să investească într-un astfel de sistem sau nu.
Piața europeană a pompelor de căldură este de așteptat să devină mai competitivă, deoarece reglementările de mediu mai stricte sunt introduse în diferite țări europene de-a lungul timpului, din cauza preocupărilor legate de schimbările climatice și a prețurilor în creștere la energie în Europa.
Industria a cunoscut o creștere extraordinară în ultimii ani, datorită cererii crescute de surse regenerabile de energie, care se așteaptă să conducă piața europeană a pompelor de căldură în următorii ani.
Creșterea pe piața europeană a pompelor de căldură este atribuită cererii în creștere pentru case eficiente din punct de vedere energetic, creșterea gradului de conștientizare cu privire la schimbările climatice și numărului în creștere de gospodării cu mai multe aparate.
Cererea în creștere pentru produse eficiente din punct de vedere energetic, cum ar fi pompele de căldură și vehiculele electrice, este de așteptat să stimuleze creșterea acestei piețe în perioada de prognoză.Mai mult, inițiativele guvernamentale precum RET (Renewable Energy Target) și ETS (Emissions Trading System) ar putea susține creșterea pieței europene a pompelor de căldură în perioada 2020-2024.
2021-12-06
2022-01-07
2021-10-30
2021-11-30