Vizualizări:0 Autor:Editor de site-uri Timpul publicarii: 2022-11-24 Origine:teren
Franța se află în fruntea obiectivului Europei de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic, iar încălzirea și răcirea durabile sunt o prioritate a Franței, la nivel național și internațional.Pompele de căldură reprezintă o tehnologie importantă care ajută la realizarea acestui obiectiv prin încălzire, răcire și preparare a apei calde ecologice și eficiente din punct de vedere energetic.Pompele de căldură utilizează eficient electricitatea pentru a valorifica căldura ambientală din aer, apă sau sol pentru diverse aplicații rezidențiale, comerciale și industriale.
Pompele de căldură oferă mai multe avantaje față de soluțiile de încălzire convenționale.Pompele de căldură au o rată de conversie foarte eficientă a energiei în căldură și economisesc CO2 emisii.De asemenea, sunt eficiente din punct de vedere al costurilor în operare și întreținere, constituind alternative ideale pentru cuptoare, cazane, ventilație centrală sau aparate de aer condiționat.Transformarea piețelor de încălzire prin introducerea unei eficiențe energetice ridicate este esențială pentru realizarea ambițiilor globale ale UE în materie de climă.
Guvernul francez și-a stabilit obiective și a formulat politici pentru a facilita tranziția ecologică la surse regenerabile de energie.De asemenea, planul REPowerEU al UE urmărește să crească în mod semnificativ instalarea anuală a pompelor de căldură în următorii câțiva ani pentru a reduce dependența UE de importurile de gaze.Toți acești factori și adoptarea tot mai mare a pompelor de căldură ca soluție energetică în Franța reprezintă oportunități neexploatate pentru furnizorii de pompe de căldură.Iată o privire cuprinzătoare asupra pieței pompelor de căldură, cercetării și politicii din Franța.
Franța a cunoscut o creștere constantă a utilizării pompelor de căldură în ultimul deceniu, odată cu adoptarea diferitelor tipuri de instalații.Astăzi, țara formează una dintre piețele majore ale pompelor de căldură din Europa.Conform celor mai recente date de la Asociația Europeană a Pompelor de Căldură (EHPA), Franța a avut peste 2,3 milioane de pompe de căldură în 2018. Aceste instalații au generat în mod colectiv 37 Terawatt-oră (TWh) de energie (regenerabilă) și au economisit 9,4 Mt în CO2 emisii.
275.000 de pompe de căldură au fost vândute în Franța în 2018, ceea ce reprezintă o creștere de 12,3% față de anul precedent.O privire asupra cronologiei arată că a existat o creștere constantă a vânzărilor de pompe de căldură în țară din 2010. Până în 2020, Franța era cea mai mare piață pentru vânzările de pompe de căldură din Europa, cu aproape 400.000 de pompe de căldură vândute în 2020. Franceză, germană , iar vânzările italiene au reprezentat jumătate din vânzările anuale ale Europei.
Creșterea pieței franceze a pompelor de căldură poate fi parțial atribuită impulsului politic reînnoit pentru decarbonizare și eficiență energetică.Agențiile energetice franceze au identificat pompele de căldură drept tehnologii verzi care pot beneficia de sprijin financiar.
Creșterea puternică de pe piața franceză a pompelor de căldură ar putea crește vertiginos pe măsură ce implementarea REPowerEU menționată mai sus se va pune în funcțiune.Alți factori importanți ai dezvoltării pe piața franceză a pompelor de căldură includ:
Prețuri mici la energie electrică – Franța are prețuri scăzute la energie electrică în comparație cu media UE.Acest lucru este benefic pentru adoptarea și implementarea pompelor de căldură.
Creșterea cererii de răcire – Franța este martora unei cereri în creștere pentru răcire în spațiile rezidențiale, comerciale și industriale.Infrastructura digitală sporită, temperaturile de vară și ineficiența rețelelor de răcire centrală sunt factori cheie ai acestei cereri.Pompele de căldură reprezintă o opțiune viabilă de răcire pentru utilizatorii finali.
Rețineți că cele mai populare tipuri de pompe de căldură de pe piața franceză sunt pompe de căldură cu sursă de aer, inclusiv pompele de căldură aer-apă și aer-aer, care au crescut în cerere în ultimul deceniu.Pompele de căldură cu sursă de aer transformă energia latentă din aerul exterior în căldură pentru încălzire.Puteți folosi aceste pompe de căldură pentru a încălzi spațiile interioare sau apa.Pompele de căldură cu sursă de aer reduc consumul de energie datorită eficienței lor ridicate, întreținerii reduse și ideale atât pentru vreme caldă, cât și pentru vreme rece.
SPRSUN este unul dintre cei mai importanți furnizori de pompe de căldură cu sursă de aer de calitate superioară și a deservit numeroși clienți și a supravegheat proiecte în Franța.SPRSUN furnizează și alte tipuri de pompe de căldură, inclusiv pompe de căldură cu invertor, pompe de caldura pentru clima rece, încălzitoare de apă cu pompă de căldură, pompe de căldură pentru piscină și pompe de căldură geotermale.
Colaborarea în industriile franceze și internaționale a fost esențială în crearea de soluții energetice pentru țară astăzi.De exemplu, mai mulți producători, furnizori și experți în instalații colaborează adesea pentru a implementa soluții comerciale și industriale pentru pompe de căldură.Acest lucru a permis combinații inovatoare de soluții.
Un cumpărător din Franța de astăzi poate achiziționa soluții complete pentru pompe de căldură pentru nevoile sale, fără a fi nevoit să se bazeze pe mai mulți furnizori și furnizori de servicii.
Soluțiile de pompă de căldură pe care SPRSUN le oferă sunt un exemplu excelent în acest sens.Cu toate acestea, mai multe rețele din țară implementează pompe de căldură folosind surse și tehnologii inovatoare de energie.Pompele de căldură integrate în încălzirea rezidențială, clădirile comerciale sau industriale pe scară largă și termoficarea rezultă din competența tehnologică și experiența industrială vastă.
Astăzi, Franța are unul dintre cele mai puternice sisteme de reglementare din Europa.Ca atare, furnizorii de pompe de căldură trebuie să fie familiarizați cu respectarea reglementărilor atât la nivel național, cât și la nivelul UE.Furnizorii trebuie, de asemenea, să fie competenți în aprovizionarea, instalarea și întreținerea sistemelor lor de încălzire și răcire.
De asemenea, se așteaptă ca UE să considere pompele de căldură o tehnologie durabilă, în funcție de regenerabilitatea sursei de energie.Acest lucru poate deschide calea pentru investiții și cercetări extinse în sectorul care face parte din Pactul ecologic european.
Ca parte integrantă a decarbonizării căldurii, pompele de căldură au primit sprijin politic în Franța în ultimii ani.Pe lângă legislația UE, Franța a implementat o schemă de reglementare solidă care a încurajat și continuă să încurajeze energia regenerabilă și reducerea consumului de energie.
Franța a adoptat diverse instrumente, inclusiv reglementări, acțiuni de informare și conștientizare și stimulente financiare în cadrul său de politică pentru a ajuta la atingerea acestor obiective.
De exemplu, Franța se așteaptă ca 38% din consumul final de căldură al țării să fie provenit din surse regenerabile până în 2030. De asemenea, energiile regenerabile ar trebui să reprezinte 33% din consumul final brut de energie al Franței.Franța urmărește, de asemenea, să crească de cinci ori cantitatea de energie regenerabilă furnizată de rețelele de termoficare și răcire în comparație cu 2015 ca an de referință.Cele două politici principale pentru energiile regenerabile care pot afecta piața pompelor de căldură includ:
RE2020 – Un regulament de limitare a consumului de energie pe care energiile neregenerabile îl produc în clădirile noi.Noile locuințe individuale și colective care utilizează exclusiv gaze vor avea un prag de instalație de încălzire.Se așteaptă că această măsură va împinge clienții să adopte pompe de căldură pentru cerințele lor de încălzire, spre deosebire de conectarea la o rețea de termoficare.
Programare Multianuală Energetică – Un set de obiective care vizează consumul final de energie al fiecărui sector regenerabil, care acoperă 2019 până în 2028. Conform obiectivelor de producție energetică, pompele de căldură aerotermale ar trebui să atingă 35 TWh până în 2023 și 45 TWh până în 2028. Pompele de căldură geotermale ar trebui să atingă 4,6 TWh până 2023 și până la 7 TWh până în 2028.
Guvernul francez a implementat, de asemenea, o varietate de scheme de stimulente care au contribuit la un impuls semnificativ pe piața franceză a pompelor de căldură de-a lungul anilor.Fondul de căldură și Certificatul de economii de energie sunt stimulente pe termen lung pentru a încuraja utilizarea comercială a pompelor de căldură.Guvernul implementează Fondul de căldură (Le Fonds Chaleur) pentru a ajuta gospodăriile, companiile, instituțiile și comunitățile să treacă la încălzire și răcire folosind surse de energie regenerabile și recuperate.
Bugetul anual actual al The Heat Fund este de 350 de milioane de euro, cu subvenții totale în valoare de peste 2,6 miliarde în ultimul deceniu.A fost unul dintre angajamentele luate în timpul Forumului Grenelle pentru Mediu și sprijină dezvoltarea pompelor de căldură alături de energia solară termică, geotermală și biomasă (biogaz).
Acest stimulent vizează locuințele colective și industria.Un alt obiectiv al stimulentului a fost reducerea facturilor la încălzire și încurajarea diversificarii aprovizionării cu energie.
Certificatele de economisire a energiei (Certificate d'Economie d'Energie) servesc drept instrument de conducere prin care furnizorii de energie sunt obligați să reducă consumul de energie.Stimulentul prezintă obiective și cote definite pe o perioadă determinată.Furnizorii de energie trebuie să îndeplinească aceste obiective pentru a evita penalizările financiare.Începând cu anul 2006, obligaţiile au crescut, iar Certificatele de Economii de Energie vor continua să promoveze pe termen lung sectorul energiei regenerabile, inclusiv pe piaţa pompelor de căldură.
Alte scheme notabile de stimulare includ împrumutul cu dobândă ECO și cotele reduse de TVA pentru renovare.Creditul fiscal pentru Tranziția Energetică a acordat proprietarilor de proprietăți un credit fiscal pentru achiziționarea și instalarea celor mai eficiente echipamente sau materiale de economisire a energiei sau producătoare de energie.Datorită acestei măsuri, milioane de locuințe au fost renovate în Franța.
Piața franceză a pompelor de căldură a luat amploare atunci când încălzitoarele de apă cu pompe de căldură au fost integrate în schema de subvenții pentru piața de modernizare și noi proprietăți individuale.Cea mai mare rată de creștere a vânzărilor de pompe de căldură în Franța a fost înregistrată la începutul anilor 2013 și 2014, fără a fi surprinzător.Rețineți că Franța a început să implementeze politici care au contribuit la promovarea pieței pompelor de căldură în urmă cu un deceniu.
Aceste politici au afectat în special sectorul construcțiilor.Sectorul clădirilor reprezintă o parte semnificativă din consumul final de energie în Franța.Nu este de mirare că este o problemă cheie în ceea ce privește politicile de eficiență energetică.Îmbunătățirea performanței termice a clădirii este esențială pentru eficiența energetică generală, dezvoltarea energiei regenerabile și reducerea gazelor cu efect de seră.
Începând din 2013, reglementările termice au consolidat cerințele privind performanța termică a clădirilor noi.Clădirile ar trebui să consume mai puțin de 50 kWh de energie primară pe metru pătrat ca parte a cerințelor.Acest lucru este valabil pentru încălzirea apei și a spațiului, ventilație, răcire și iluminare.Această politică a înăsprit considerabil consumul de energie.În reglementarea anterioară, alocația pentru consumul de energie era modulată în funcție de tipul sistemului de încălzire.
Pentru Franța, asigurarea securității energetice este esențială pentru buna funcționare a industriilor, întreprinderilor, întreprinderilor și gospodăriilor.Adoptarea surselor de energie regenerabilă, cum ar fi pompele de căldură, continuă să joace un rol esențial în acest departament.În acest scop, guvernul a implementat un cadru de politică robust care promovează dezvoltarea pieței franceze a pompelor de căldură, făcând soluții complete de sisteme de pompe de căldură foarte căutate în țară.
2021-12-06
2022-01-07
2021-10-30
2021-11-30