Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Pompele de căldură sunt pe gaz sau electrice?

Pompele de căldură sunt pe gaz sau electrice?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-08-30      Origine:teren

Majoritatea proprietarilor începători ar putea să nu facă distincția între o pompă de căldură pe gaz și o pompă de căldură electrică.Cu toate acestea, amândoi îndeplinesc o sarcină similară, dar amândoi folosesc metode diferite.

Pompele de căldură sunt cunoscute pentru că sunt modalitatea perfectă și eficientă din punct de vedere energetic de a încălzi și răci o casă.Deși majoritatea pompelor de căldură folosesc electricitate, altele au cuptoare pe gaz care funcționează ca căldură auxiliară pe vreme rece.După cum am menționat mai devreme, cea mai mare diferență a lor este metoda de încălzire.

Pompa de căldură pe gaz îți va încălzi casa prin ardere, în timp ce cea electrică (cum ar fi sursa de aer pompa de caldura sau sursa de apa pompa de caldura) extrage căldura din exterior și mută aerul cald în casa dvs.Cel mai bine ar fi să vă bazați preferințele pe câțiva factori pe care îi vom discuta în acest articol, cum ar fi eficiența energetică și producția de căldură.


Sunt-pompe-de-caldura-gaz-sau-electrice

Pompa de caldura electrica

Spre deosebire de pompa de caldura pe gaz, aceasta nu foloseste combustibil pentru a incalzi locuinta;de fapt, nu generează nicio căldură.Funcția sa este de a trage aerul exterior și de a vă încălzi treptat casa.De asemenea, acționează ca o unitate de aer condiționat în scopuri de răcire.

Totuși, rețineți că aerul condiționat nu înseamnă neapărat să suflați aer rece într-o locuință;înlocuiește aerul cald din casa ta cu unul mai rece.Pe scurt, pompa de căldură inversează ciclul de refrigerare pentru a umple căldura în casa ta și nu pentru a o elimina.

Pompa de caldura pe gaz

Majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu pompa de căldură sau cuptorul cu gaz.Folosește gaz natural pentru a genera căldură pentru casa ta.Spre deosebire de pompa de căldură electrică, aceasta se bazează pe un ventilator sau o sursă de combustibil care arde în sistemul de ardere.Aerul fierbinte este forțat prin conducte apoi în casă folosind un ventilator.

Cel mai benefic aspect este că pompa de căldură pe gaz creează căldură folosind flăcări;astfel, generează aer mai cald decât o pompă de căldură electrică.Cu toate acestea, rețineți că unele cuptoare folosesc și electricitate.

Dacă locuința ta are conducte de gaz natural și ai instalat în ultima vreme o unitate de aer condiționat, este de preferat să folosești cuptorul.Este mult mai puțin costisitor să completați sistemul AC cu pompa de căldură pe gaz în loc să instalați o metodă alternativă de încălzire precum cea electrică.

Diferența dintre un cuptor și o pompă de căldură electrică

Producția de căldură

După cum sa spus mai devreme, majoritatea oamenilor folosesc cuptoarele mai mult decât pompele de căldură.Cuptorul va genera căldură folosind o metodă tradițională.Unul arde gazul natural care trimite căldura în casa ta.

Pe de altă parte, pompele de căldură electrice nu folosesc o sursă de combustibil;folosesc agentul frigorific și electricitatea pentru a transfera căldura exterioară în casa dvs.În esență, în timpul modului de încălzire, funcționează ca un aparat de aer condiționat în sens invers.În plus, funcționează ca aparat de aer condiționat în timpul verii, în modul de răcire.

Pompele de căldură răcesc și îți încălzesc casa.

Cuptorul este conceput pentru a genera căldură, dar pompa de căldură electrică poate încălzi casa în timpul sezonului de iarnă și oferă un efect de răcire în luna de vară.

Pe vreme caldă, pompa de căldură electrică va funcționa similar cu aparatul de aer condiționat.Acesta inversează presiunea și debitul agentului frigorific prin intermediul bobinelor sale.Este un avantaj imens pentru proprietarii de case care doresc să cumpere separat un aparat de aer condiționat.

Eficienţă

În timp ce cuptoarele mai vechi erau considerate renumite pentru ineficiența lor, tehnologia recentă face acum modele cu o impresie de eficiență de până la 98%.Înseamnă că cantitatea de aer forțat care iese este de doar două procente.

Pe de altă parte, pompele de căldură folosesc electricitatea pentru a transfera căldura în sus cu 300% eficient.Utilizează o unitate de energie electrică care mișcă aproximativ trei unități de energie termică.Cu toate acestea, performanța sa scade atunci când aerul exterior devine mai rece.Din acest motiv, este nevoie de o alternativă mai puțin eficientă sau sursă de rezervă de căldură să presupunem că temperaturile ajung sub punctul de îngheț.

întreținere

O pompă de căldură pe gaz are mai puține părți mecanice în comparație cu cele electrice.Prin urmare, este mai puțin probabil să se defecteze, necesitând astfel o întreținere foarte minimă.În medie, cuptorul poate supraviețui pentru o durată mai lungă.De asemenea, folosește foarte puțină energie decât pompele de căldură electrice - o opțiune ideală pentru persoanele care au nevoie de aer mai cald sau folosesc gazul natural ca sursă de combustibil.

De zeci de ani, cuptoarele tind să fie mai eficiente din punct de vedere energetic decât pompele de căldură electrice.Cu toate acestea, va trebui să achiziționați separat un sistem de aer condiționat pentru a vă ajuta să vă răcoriți casa.

La pachet

Pentru a rezuma, rețineți că acest ghid este esențial pentru a vă ajuta să înțelegeți că pompele de căldură folosesc fie electricitate, fie gaz natural pentru a aduce căldură în casa dvs.Dacă habar nu aveai despre tipul de sistem de încălzire pe care îl folosești acasă, acest articol era al tău.

Unii oameni consideră că aceste cunoștințe sunt neimportante, dar nu ar trebui să fie cazul.Înțelegerea celui mai recent sistem de încălzire pe care îl utilizați și întreținerea acestuia tinde să-i prelungească durata de viață, să reducă costurile de încălzire și să vă mențină familia și prietenii în siguranță și confortabil în timpul sezonului rece.

Dacă optați pentru cuptorul tradițional, ar trebui să vă asigurați accesul la gaze naturale sau petrol.De asemenea, ar avea sens dacă l-ați ales și instalați în prezent un aparat de aer condiționat, deoarece nu trebuie să includeți o sursă de căldură de rezervă.

Va fi o alegere excelentă pentru instalația pompei de căldură doar dacă casa ta nu are conducte de gaz natural.Electricitatea este mult mai scumpă decât gazul natural, deși, deoarece pompa de căldură electrică este mai eficientă, puteți economisi mulți bani decât cuptorul.Este o alternativă mai puțin costisitoare dacă doriți să înlocuiți aparatul de aer condiționat, deoarece o pompă de căldură electrică poate funcționa în locul ei.

Este posibil să fie nevoie să înlocuiți pompa de căldură pe gaz cu una electrică sau invers, dar rețineți că economia dvs. nu este adesea clară.Totul depinde de statul în care locuiți și de tipul de subvenții disponibile.Pentru a fi ușor în timp ce decideți asupra celui mai bun sistem de încălzire, ar trebui să vă dați seama ce se potrivește nevoilor dvs.De la eficiență la costul de funcționare și costul inițial, luați în considerare câțiva factori.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692