Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Piața globală a pompelor de căldură se va extinde de două ori până în 2032

Piața globală a pompelor de căldură se va extinde de două ori până în 2032

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-08-26      Origine:teren

Pompele de căldură sunt o modalitate eficientă și ecologică de a încălzi și răci clădirile.În 2021, piața globală a pompelor de căldură a atins o valoare de 1,4 miliarde USD.Anul acesta (2022), piața este evaluată la 1,6 miliarde de dolari, conform studiului de piață publicat de FACT.MR.

În studiul menționat mai sus, se preconizează că piața globală a pompelor de căldură se va extinde până în 2032 la dublul dimensiunii sale. Astfel, se așteaptă ca aceasta să aibă o rată de creștere anuală compusă de 6,8 %, ceea ce face ca piața globală să crească la 3,08 miliarde USD.

Având în vedere că piața a avut un CAGR de 2,0 % în perioada 2017-2021, experții au ajuns la concluzia că piața pompelor de căldură a cunoscut (și încă nu va vedea) o creștere rapidă.Deci, care sunt factorii care stimulează această industrie?


Factorii care determină extinderea pieței globale a pompelor de căldură


1. Urbanizare și Construcție Rapidă


O creștere a investițiilor în construcții a deschis calea pentru o nouă creștere pe diverse piețe.Printre acestea se numără piața globală a pompelor de căldură.Urbanizarea, schimbările demografice și industrializarea, toate combinate pentru a împinge dezvoltarea pieței pompelor de căldură.

Pe măsură ce sectorul clădirilor comerciale și rezidențiale crește, crește și cererea de pompe de căldură.


2. Cererea de sisteme de încălzire/răcire eficiente din punct de vedere energetic


Multe industrii au trecut la utilizarea de materii prime și resurse ecologice, datorită încălzirii globale și schimbărilor rapide ale condițiilor climatice globale.Astfel de schimbări au condus la necesitatea unor sisteme de încălzire și răcire eficiente din punct de vedere energetic și ecologice.

Piața pompelor de căldură este văzută în creștere, deoarece consumatorii și antreprenorii sunt acum înclinați către surse bazate pe bio și fără carbon.


3. Politici guvernamentale


Multe guverne, de exemplu, SUA, Germania, Marea Britanie și Franța (pentru a enumera câteva) implementează politici care vizează reducerea amprentei lor de carbon.Pompele de căldură sunt una dintre tendințele care reduc consumul de combustibili fosili.

Nevoia consumatorilor de „tehnologie verde” complimentează majoritatea inițiativelor guvernamentale de sensibilizare.Combinați, acești doi factori conduc la cererea globală mare de pompe de căldură.


Concurența pe piață


Mulți furnizori de servicii pentru pompe de căldură dezvoltă strategii noi, impresionante, în conformitate cu cerințele consumatorilor și ale guvernului.Companiile colaborează acum cu agenții guvernamentale sau ONG-uri pentru a crea pompe de căldură noi, inovatoare și mai eficiente din punct de vedere energetic.

În consecință, multe start-up-uri fac tot posibilul în marketing, cercetare, parteneriate și achiziții pentru a-și crește baza de consumatori.De exemplu, SPRSUN a anunțat o nouă linie de pompe de caldura ideale pentru climatele reci – Pompele de căldură R32 pentru climă rece, cu invertor complet.

Pompele auto-dezvoltate nu numai că îi fac pe locuitori confortabili, dar alimentează și apă caldă pe lângă răcire și încălzire.


Studiu de piață (rezumat)


Mai jos sunt principalele concluzii cu privire la creșterea așteptată a pieței globale a pompelor de căldură.

  • Se așteaptă ca piața să își dubleze valoarea până în 2032

  • După aplicație, sectoarele rezidențiale vor avea o creștere maximă în comparație cu altele

  • Creșterea pieței este cauzată de integrarea Internetului lucrurilor

  • Urbanizarea, schimbările climatice, politicile guvernamentale și nevoile consumatorilor au cauzat creșterea rapidă a pieței

  • Guvernele din Asia Pacific și America de Nord sunt, de asemenea, piețe oportuniste după SUA


Tipuri de pompe de căldură


Majoritatea pompelor de căldură sunt reversibile.Prin urmare, pot încălzi sau răci clădirea.La încălzirea clădirii, conductele absorb căldura din mediul exterior și o distribuie în încăperi.La răcire, tuburile absorb căldura din clădire și o eliberează în exterior.

Există patru categorii principale de pompe de căldură;aer, apă, geotermal și hibrid.


1. Pompe de căldură cu sursă de apă


Pompele de căldură cu sursă de apă utilizează corpuri de apă pentru schimbul de căldură.Pompele subacvatice sunt o opțiune mai bună dacă pompele de căldură sunt aproape de corpurile de apă.

Pentru a încălzi clădirea/structura, pompele absorb căldura din apă și o folosesc ca mediu pentru a încălzi instalația.În caz contrar, pompele absorb căldura din clădire și o eliberează în mediul de apă pentru răcire.

Unele pompe de căldură pentru apă sunt proiectate să utilizeze mediul de apă ca agent frigorific.În astfel de cazuri, apa din pompă este încălzită sau răcită până când atinge temperatura apei care curge liber.

Pe vreme caldă, apa rece răcește în esență clădirea.În anotimpurile reci, apa eliberează căldura în mediul interior mai rece.Astfel de soiuri de pompe de căldură cu sursă de apă sunt cele mai bune pentru zonele cu climă extremă.

Pompele subacvatice sunt rentabile, dar necesită costuri inițiale mai mari pentru instalare.


2. Pompe de căldură cu sursă de aer

Pompe de căldură cu sursă de aer lucrează prin transferul de căldură din exterior în interiorul structurii.Există trei tipuri principale de pompe de căldură aer-aer - cele care folosesc vapori și cele care folosesc radiatoare.

Pompele de căldură cu sursă de aer cu compresie de vapori funcționează ca aparatele de aer condiționat sau frigiderele, în timp ce celelalte folosesc apă caldă (radiator).Ambele sisteme sunt eficiente în comparație cu alte tipuri de pompe de căldură.De asemenea, costă mai puțin de instalat, deoarece unitățile sunt în aer liber.


Pompă de căldură cu sursă de aer


Cu toate acestea, aceste pompe de căldură sunt ideale doar pentru zonele cu climă temperată.Ei nu au tehnici pentru a încălzi instalațiile pe vreme cu temperaturi de îngheț.Motivul este că în timpul iernii, capacitatea de încălzire a acestor pompe scade sub niveluri suportabile.

Cu toate acestea, pompele de căldură cu aer pot dura aproape două decenii (sau mai mult), economisind astfel costuri.Pe termen lung, îți vei recupera investiția.Există două tipuri de pompe de căldură cu sursă de aer.


Fără conducte (mini-split)


Pompele mini-split sunt pentru instalațiile care nu au sistem de conducte.Ca urmare, pompele nu pot fi conectate la conducte (ca în pompele de căldură cu aer obișnuite).Astfel de unități sunt utilizate în structurile care au folosit anterior radiatoare cu apă caldă ca sisteme de încălzire.

Pompe fără conducte utilizați mici despărțiri în pereți care se conectează la pompa de căldură exterioară principală.Sistemele de interior, fără conducte, sunt de obicei montate pe podea, tavan sau pereți, la aproximativ 50 de picioare de unitatea centrală.O pompă de căldură exterioară poate fi conectată la patru unități interne fără conducte.


Pompe de evacuare


Aceste pompe de căldură cu aer folosesc evacuarea fabricată sau a clădirii pentru a încălzi/răci o clădire.Evaporarea este mai caldă decât mediul înconjurător, astfel încât aerul este încălzit și răcit prin procese de evaporare și condensare.Aceste pompe necesită acces ușor la evacuarea constantă.


3. Pompe de căldură cu sursă geotermală


Numit si pompe de căldură terestre, aceste unități folosesc temperaturi subterane pentru încălzire și răcire.La fel ca pompele subacvatice, aceste unități au nevoie de un agent frigorific (apă) și de o rețea de conducte subterane.Prin urmare, procesele de evaporare și condensare nu sunt necesare pentru a funcționa.

Pompă de căldură cu sursă de apă geotermală cu COP ridicat de 10-25 kW pentru încălzirea și răcirea casei

Conductele subterane oferă un canal pentru ca apa să absoarbă sau să elibereze căldură până când aceasta se potrivește cu temperatura solului.Apoi, această apă este pompată deasupra solului (până la structură) pentru a răci sau, respectiv, a încălzi clădirea.

Aceste conducte sunt săpate în bucle verticale, în formă de U.Dacă există suficient spațiu, țevile sunt găurite orizontal.În apă limitată, antreprenorii folosesc un alt mediu fluid cu proprietăți de temperatură ambientală.


4. Pompe de căldură hibride


În cele din urmă, pompele de căldură hibride sunt folosite pentru a reduce dezavantajele altor tipuri de pompe de căldură.Ei folosesc surse suplimentare de energie pentru a-și îmbunătăți proprietățile de încălzire și răcire.

Pompele de căldură cu sursă de aer nu sunt favorabile pentru climatele înghețate, dar au alte avantaje suplimentare.Pentru a rezolva această problemă, furnizorii au proiectat pompe de căldură hibride pentru a încălzi eficient o structură de congelare.

Două exemple de pompe hibride sunt:

  • Funcționează cu energie solară – folosesc lumina solară sau panouri solare ca sursă de energie pentru a conduce unitatea de încălzire/răcire.

  • Pe gaz – folosesc gaz natural sau amoniac-apă pentru a elibera mai multă căldură în interiorul unității.


Doriți să instalați o pompă de căldură?


Mulți oameni trec de la sistemele HVAC tradiționale la pompe de căldură mai eficiente și mai ecologice.Pentru a vă ajuta să căutați și să cumpărați, mai jos sunt câteva întrebări pe care ar trebui să vi le puneți.


1. Care este bugetul dvs.?


La instalarea pompelor de căldură, există costuri inițiale și cheltuieli viitoare.Multe pompe de căldură au un cost inițial mai mare decât AC-urile tradiționale, dar sunt mai eficiente.În general, dacă cheltuiți mai puțin în avans, este mai probabil să suportați taxe mari pe termen lung.


2. Ce tip de pompa de caldura iti doresti?


Acum că știți deja tipurile de pompe de căldură de pe piață și avantajele și dezavantajele acestora, sunteți într-o poziție mai bună pentru a face o alegere.Cu toate acestea, dacă sunteți rupt, luați în considerare consultarea unui expert pentru îndrumări suplimentare.


3. Care sunt proprietățile de izolare ale pompei?


O casă cu izolație adecvată reține mai multă căldură, ceea ce este util în timpul iernii.În primul rând, asigurați-vă că verificați cât de bine izolate sunt mansarda, pereții, tavanul și podelele.Acest pas va reduce costurile de instalare și funcționare a pompei de căldură pe termen lung.


4. Cât de fiabil este furnizorul dvs.?


Fie că sunteți în căutarea unor pompe cu invertor, pompe de căldură pentru climă rece sau pompe de aer/geotermale/sursă de apă, furnizorul dvs. ar trebui să aibă totul!


Furnizor de servicii pompe de căldură în apropierea dvs


Te gândești să treci la sisteme ecologice de încălzire/răcire pentru clădirea ta rezidențială, industrială sau comercială?SPRSUN oferă pompe de căldură dezvoltate singur, cu funcții și beneficii suplimentare.SPRSUN experți sunt întotdeauna gata să vă răspundă la întrebări. Contactați-ne astăzi pentru o cotație gratuită și servicii de instalare/reparații pompe de căldură și în Europa și Asia.

Articole conexe pompe de căldură

  • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

    2021-12-06

    În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
  • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

    2022-01-07

    Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
  • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

    2021-10-30

    Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
  • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

    2021-11-30

    Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692