Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Subvenție pentru pompe de căldură în Germania

Subvenție pentru pompe de căldură în Germania

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-12-30      Origine:teren

Subvențiile guvernamentale germane pentru pompele de căldură sunt concepute pentru a elimina treptat gazul natural și cărbunele din sistemele de încălzire.Scopul este de a asigura utilizarea energiei regenerabile la domiciliu.Perioada de tranziție va dura mult, iar subvențiile sunt încă în discuție, dar par foarte promițătoare în eliminarea treptată a combustibililor fosili.


de-la-pom-de-vie

Tipuri de subvenții pentru pompele de căldură în Germania


 1. Subvenție pentru pompă de căldură KfW: Acest program de subvenții este conceput pentru a sprijini instalarea de pompe de căldură în Germania care sunt alimentate cu surse de energie regenerabilă.Acesta oferă până la 5.000 EUR în sprijin financiar pentru casele unifamiliale și 10.000 EUR pentru blocurile de apartamente.

 2. Subvenție pentru pompă de căldură BAFA: Oficiul Federal pentru Afaceri Economice și Controlul Exporturilor (BAFA) oferă această subvenție.Acesta acoperă până la 50% din costul total al instalației pompei de căldură, până la 3.000 EUR pentru casele unifamiliale și 6.000 EUR pentru blocurile de locuințe.

 3. Subvenții pentru pompe de căldură sponsorizate de stat: Mai multe state germane oferă subvenții suplimentare pentru instalarea pompelor de căldură.Aceste subvenții variază de la stat la stat și pot acoperi până la 50% din costul total al instalației.

 4. Subvenții private pentru pompe de căldură: Multe companii energetice din Germania oferă subvenții pentru instalarea pompelor de căldură.Aceste subvenții acoperă de obicei până la 50% din costul total al instalației.Subvenția kfwKfw a anunțat un nou program de sprijinire a instalării pompelor de căldură în Germania.Programul, care face parte din programul de tranziție energetică al guvernului, va oferi până la 20.000 de euro pentru gospodăriile care instalează o pompă de căldură.Subvențiile vor acoperi până la 75% din costul instalării și sunt disponibile gospodăriilor cu un venit anual de până la 60.000 de euro.

Programul va acoperi, de asemenea, până la 25% din costul unui sistem de încălzire cu energie regenerabilă, cum ar fi un sistem solar termic.Programul este de așteptat să se desfășoare până în 2031 și este disponibil pentru proprietari și chiriași.

Beneficiile kfw fac parte din programul de eficiență energetică al guvernului german și sunt disponibile pentru proprietarii de case și proprietari care instalează pompe de căldură pentru căldură și apă caldă.Subvenția acoperă până la 30% din costurile unei pompe de căldură și până la 50% din costurile unui sistem solar-termic.

Grantul este oferit prin Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) și este disponibil pentru proprietarii de case, proprietarii și chiriașii responsabili pentru costurile de încălzire ale proprietăților lor.Pentru a se califica pentru grant, pompa de căldură trebuie să îndeplinească anumite criterii de performanță energetică, cum ar fi o eficiență minimă de 2,5, și să fie instalată pe o proprietate rezidențială.

Criteriile de eligibilitate kfw pentru subvenția pentru pompa de căldură în Germania sunt că proprietatea trebuie să fie situată în Germania, pompa de căldură să fie utilizată pentru încălzirea proprietății și trebuie să fie o pompă de căldură aer-apă sau o pompă de căldură subterană.

De asemenea, solicitantul trebuie să demonstreze că a întreprins măsuri pentru a asigura o eficiență energetică maximă în proprietate și că instalarea pompei de căldură va duce la economii de energie pe termen lung.Subvenția este disponibilă numai persoanelor fizice și întreprinderilor cu un venit anual mai mic de 50.000 EUR.Planul de subvenții de la BerlinBerlinul va crea noi subvenții la prețul energiei electrice pentru pompele de căldură și aparatele de aer condiționat, deși politica trebuie încă să fie finalizată.Până anul viitor, planul este de a reduce sprijinul.

Subvenția va fi disponibilă pentru consumatorii cu o factură anuală de încălzire mai mică de 2.000 de euro.Cifra subvenției depinde de vechimea sistemului de încălzire și de eficiența acestuia.În plus, un grant separat este disponibil pentru gospodăriile cu venituri mici.

Această măsură încurajează mai mulți oameni să folosească pompe de căldură în locul cazanelor electrice sau plitelor pe gaz.Germania are o dependență mare de plitele pe gaz, care sunt ineficiente atunci când sunt folosite singure în încăperi calde.

În plus, în Germania există mari probleme cu aerul condiționat.Din cauza locației sale centrale, Berlinul nu beneficiază de condiții meteo foarte bune, așa că majoritatea caselor trebuie să se bazeze pe aer condiționat tot timpul anului.

Acest lucru le face foarte scumpe și îi stimulează pe cei care nu au nevoie de multă răcire, dar își permit să o cumpere oricum!Planul guvernului germanScăderea prețului pompelor de căldură (cu 50% în doar șase ani) a însemnat și o scădere corespunzătoare a costului creșterii cotei lor de piață.Cifrele actuale de vânzări sunt cu mult sub ceea ce ar fi necesar pentru atingerea acestui obiectiv, după cum relatează euractiv.de.

Guvernul german intenționează să introducă un program de subvenții care să ofere între 200 și 300 de euro pe kW din capacitatea nominală a pompelor de căldură și a aparatelor de aer condiționat instalate.Acest lucru ar pune pe piață încă între 200 și 300 de milioane de euro în fiecare an și ar contribui la creșterea ponderii pompelor de căldură și a aparatelor de aer condiționat.

În acest moment, este vag dacă subvenția va fi pentru toate pompele de căldură sau doar pentru pompele de căldură cu aer.De asemenea, rămâne de văzut cât vor dura subvențiile și dacă vor fi implementate în toate statele germane sau doar în anumite state.

Guvernul german a spus deja că vrea să reducă subvențiile în timp, pe măsură ce piața se maturizează și devine mai competitivă, pentru a încuraja investițiile private.Subvențiile fac parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri de reducere a consumului de energie al clădirilor și gospodăriilor, întrucât guvernul și-a stabilit obiectivul de a reduce consumul de energie al clădirilor și al gospodăriilor în viitor.

Potrivit Asociației Germane de Pompe de Căldură (BWP), în 2019 au fost instalate aproximativ 50.000 de pompe de căldură, dintre care 40% erau sisteme descentralizate care utilizează apă subterană sau energie geotermală.

Planurile de subvenții ale guvernului includ o reducere de 2.000 de euro a prețului de achiziție al pompelor de căldură descentralizate și o reducere de 1.000 de euro pentru sistemele de aer condiționat.În plus, guvernul are în vedere o reducere de 2.000 de euro a costului de instalare a pompelor de căldură descentralizate și de 1.000 de euro a costului de instalare a sistemelor de aer condiționat.

Subvențiile fac parte din planul guvernului de a spori ponderea energiei regenerabile în mixul energetic total al țării.Guvernul a stabilit un obiectiv ca 60% din consumul total de energie al Germaniei să fie atins cu surse regenerabile de energie până în 2030. Pompele de căldură vor juca un rol major în a ajuta Germania să atingă acest obiectiv.Subvenție finanțată de statGermania intenționează să instaleze 600.000 de pompe de căldură pe an până în 2030 – dar numai dacă pot fi realizate suficient de ieftin.Mulți factori fac fezabil un obiectiv ambițios, inclusiv economiile de energie și soluțiile de viitor pentru încălzirea clădirilor și apă caldă într-un singur sistem eficient.Guvernul german oferă o subvenție pentru instalarea pompelor de căldură pentru a le face mai accesibile.

Subvenția acoperă până la 35% din costurile totale, cu maximum 4.000 € pe unitate.Subvenția este disponibilă pentru gospodării și întreprinderi și poate fi aplicată la construcții noi și renovări.Subvenția face parte din efortul guvernului german de a reduce emisiile și de a-și îndeplini obiectivele de reducere a emisiilor cu 45% până în 2030.

Pompele de căldură sunt o parte integrantă a acestui efort, deoarece sunt eficiente din punct de vedere energetic și pot fi utilizate pentru a reduce consumul de energie și dependența de combustibilii fosili.Guvernul oferă, de asemenea, stimulente fiscale pentru a încuraja oamenii să aleagă pompele de căldură în locul altor sisteme de încălzire.

Cu subvențiile și stimulentele, se speră că pompele de căldură vor deveni din ce în ce mai populare și mai accesibile în Germania, ajutând țara să își atingă obiectivele de emisii.Care este rolul stimulentelor fiscale?Guvernul oferă stimulente fiscale pentru a încuraja oamenii să aleagă pompele de căldură în locul altor sisteme de încălzire.Odată cu subvențiile și stimulentele, pompele de căldură vor deveni din ce în ce mai populare și mai accesibile în Germania, ajutând țara să-și atingă obiectivele de emisii.

Guvernul german a aprobat 600 de milioane de euro pentru schema, cu suma anuală a subvenției per pompă de căldură plafonată la 2.500 de euro.Cifra va fi revizuită în sus la 1.000 EUR dacă un partener tehnologic furnizează dovezi că eficiența pompei de căldură este mai mare decât cea specificată în documentele de licitație.

Subvenția acoperă până la 40% din costul unei pompe de căldură, restul de 30% din cost fiind suportat de solicitant.Pentru a putea beneficia de subvenție, trebuie îndeplinite următoarele criterii:

 • Pompa de căldură trebuie să îndeplinească cerințele reglementărilor germane privind eficiența energetică.

 • Pompa de căldură trebuie să asigure o reducere de cel puțin 40% a consumului de energie în comparație cu sistemul alternativ de încălzire.

 • Pompa de căldură trebuie instalată într-o clădire rezidențială sau comercială.

 • Pompa de căldură trebuie instalată de către un instalator autorizat.

 • Solicitantul trebuie să facă dovada dreptului de proprietate asupra clădirii.

 • Solicitantul trebuie să furnizeze dovada plății pentru pompa de căldură

 • Solicitantul trebuie să furnizeze dovada economiilor de energie realizate.pompa de caldura sprsun

La pachetȚinta națională stabilită în primul plan național de acțiune german pentru eficiență energetică în temeiul legislației UE este de a crește numărul de pompe de căldură instalate anual de la aproximativ 100.000 în 2017 la aproximativ 500.000 până în 2030.

Germania este una dintre puținele țări europene care subvenționează pompele de căldură.Subvenția este disponibilă pentru cumpărătorii de pompe de căldură cu un consum de energie mai mare decât de obicei, care nu își permit un sistem de încălzire costisitor.În plus, instalarea de SPRSUN pompe de căldură nu este costisitoare, iar produsele lor merită costul. Vizitați site-ul web pentru mai multe detalii.

Ținta națională stabilită în primul plan național de acțiune german pentru eficiență energetică în temeiul legislației UE este de a crește numărul de pompe de căldură instalate anual de la aproximativ 100.000 în 2017 la aproximativ 500.000 până în 2030.

Subvenția se plătește direct instalatorului.Cantitatea depinde de consumul dvs. anual;cu toate acestea, poate varia de la 1.500 EUR la 2.500 EUR, în funcție de cantitatea de energie pe care o folosiți pe an.Dar, în general, majoritatea subvențiilor din Germania acoperă până la 50 % din cheltuielile cu instalarea unei pompe de căldură noi.

Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692