Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Cum beneficiază pompele de căldură mediului

Cum beneficiază pompele de căldură mediului

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-01-20      Origine:teren

Când vine vorba de procesul de încălzire a pompei dvs. de căldură, căldura este generată în principal din mediul înconjurător, astfel încât este necesară mult mai puțină energie decât alte metode pentru a asigura o încălzire adecvată pentru casa dumneavoastră.De asemenea, puteți reduce impactul asupra mediului al încălzirii casei dvs. și puteți reduce factura de energie electrică folosind o pompă de căldură împreună cu o sursă de energie regenerabilă.Citiți mai departe pentru a afla cum pompele de căldură sunt benefice pentru mediu.


Ce este o pompă de căldură?


O alternativă la utilizarea unui cazan sau a unui cuptor pentru a vă încălzi casa sau afacerea este instalarea unei pompe de căldură, care are același scop, dar nu necesită combustibil.O pompă de căldură este un dispozitiv care funcționează similar unui aparat de aer condiționat, transferând căldura dintr-un loc în altul folosind același principiu și, în majoritatea cazurilor, aceleași componente.După cum sugerează și numele, pompele de căldură pompează căldura invers, de la exterior spre interior.Aparatele de aer condiționat extrag căldura dintr-o zonă interioară și o descarcă în exterior folosind un sistem de refrigerare.

5p-r32


Cum funcționează o pompă de căldură


Pompele de căldură sunt o tehnologie inovatoare care inversează ciclul de răcire al frigiderului.Spre deosebire de frigider, care mută căldura spre exterior, o pompă de căldură atrage căldura din mediul înconjurător și o eliberează în altă parte.Un agent frigorific absoarbe căldura din apa subterană, pământ sau căldură din aer, apoi o comprimă, oferind încălzire.

Pompa de căldură funcționează prin următoarele patru etape: evaporare, compresie, lichefiere și relaxare.

1. Deoarece agentul frigorific dintr-o pompă de căldură este menținut la o temperatură scăzută, acesta poate absorbi energia termică din mediul înconjurător.Lichidul se transformă în gaz datorită temperaturii de evaporare a agentului frigorific.

2. Când presiunea unui gaz crește, moleculele de gaz au mai puțină mișcare și spațiu de contact, ceea ce generează temperaturi mai ridicate în sistemul de încălzire.

3. A treia etapă implică transferul de căldură de la gazul fierbinte la un sistem de încălzire.Încă o dată, lichidul de răcire devine lichid.

4. Și, în cele din urmă, o supapă de expansiune eliberează o parte din presiunea acumulată în Pasul 2, permițând agentului frigorific să reabsorbă căldura din aerul înconjurător.


Impactul asupra mediului al pompelor de căldură


CO2 Emisii


În comparație cu metodele tradiționale de încălzire precum petrolul, gazul natural sau peleții, emisiile de dioxid de carbon de la pompele de căldură electrice sunt semnificativ mai mici.Dacă utilizați un sistem de căldură care funcționează cu petrol, gaz sau alt combustibil fosil, trecerea la o pompă de căldură electrică este o modalitate de a reduce impactul asupra mediului.

Utilizarea energiei regenerabile pentru a alimenta nevoile de încălzire ale casei sau pompa de căldură este o modalitate de a vă reduce amprenta de carbon.Cu toate acestea, în zilele înnorate sau fără vânt, va trebui să vă bazați pe rețeaua electrică a comunității dvs. pentru a satisface nevoile de încălzire și răcire ale casei dvs.


Eficienta energetica


Componentele HVAC din casa dvs. ar trebui să fie cât mai eficiente din punct de vedere energetic.Nu numai că este ceva de care pompa dumneavoastră de căldură are nevoie, dar toate aparatele electrocasnice pot beneficia de el.O creștere a costurilor de răcire sau încălzire este vizibilă cu dispozitivele mai vechi.

Pompele de căldură și alte aparate ar trebui să aibă rating Energy Star.FDA a validat afirmația că utilizarea acestor aparate vă poate reduce consumul lunar de energie cu 15%.Ferestrele casei tale pot avea, de asemenea, un rating energetic.Casele mai vechi presupun ferestre cu un singur geam, care sunt mai puțin eficiente în reținerea căldurii sau frigului decât ferestrele cu geam dublu sau triplu.


Poluare fonică


Deoarece nu există o unitate de ventilator, GSHP-urile nu sunt de obicei legate de mult zgomot.Există unele părți zgomotoase, dar sunt mai silențioase decât o pompă de căldură cu sursă de aer.

Căldura solului este mai fiabilă, deoarece un compresor mai mic este suficient pentru a face față lucrării.Deoarece pompa de căldură nu trebuie să funcționeze la viteză maximă tot timpul, nivelul de zgomot este scăzut.De la un metru distanță în camera fabricii, cel mai tare pe care îl poate obține o pompă de căldură cu sursă de sol este de 42 dB, în timp ce nivelul de zgomot al pompei de căldură cu sursă de aer variază de la 40 la 60 dB, în funcție de model, instalare și întreținere.

Și amintiți-vă, acest lucru se întâmplă din ipoteza că sunteți la doar un metru distanță de dispozitiv.Există foarte puține exemple de o pompă de căldură care atinge limita.Puteți compara acest lucru cu un frigider standard de casă, care este vizibil mai silențios decât orice cazan pe combustibili fosili.Cele mai zgomotoase componente se află în casa dvs., unde nu pot afecta mediul înconjurător.Zgomotul ar trebui să fie minim dacă instalarea se ocupă de un profesionist competent.


Înțelegerea eficienței pompelor de căldură (COP)


În funcție de tipul de sistem, eficiența se poate modifica.Instalațiile și componentele pot afecta eficiența sistemului în diferite moduri.Ar fi de ajutor dacă ați lua în considerare și eficiența energetică a clădirii dumneavoastră atunci când estimați eficiența posibilă a sistemului dumneavoastră.

Majoritatea pompelor de căldură de la sol au o eficiență de aproximativ trei unități de căldură pentru funcționarea sistemului.În medie, eficiența unei pompe de căldură cu sursă de aer este de 1,5 - 3 unități.Deși aceste cifre cresc odată cu dezvoltarea noilor tehnologii, este esențial să ne amintim că este probabil să fie încă „scenariile cele mai bune” atunci când vine vorba de afirmațiile producătorilor cu privire la COP-ul produselor lor.

Alți factori, cum ar fi calitatea instalației, optimizarea competenței de ieșire a sistemului și nevoile de încălzire și eficiența clădirii, joacă toți un rol în eficiența generală a sistemului.


o pompă de căldură iarna


Beneficiile pompelor de căldură pentru mediu


Reduceți substanțial amprenta de carbon.


Deoarece o pompă de căldură nu se bazează pe ardere pentru a produce căldură, nu are emisii de carbon în afară de ceea ce emite atunci când generează electricitate.Folosește foarte puțină energie electrică (doar suficientă pentru a alimenta compresorul), motiv pentru care pompele de căldură sunt printre cele mai ecologice metode de încălzire și răcire a unei case sau clădiri.În plus, pompele de căldură sunt acum mai ecologice decât oricând, datorită utilizării agentului frigorific R410A, care nu contribuie la epuizarea stratului de ozon dacă este eliberat.


Fara ardere


Combustia internă este mecanismul de încălzire al cuptoarelor cu gaz.Arzătorul unui cuptor își obține căldura din reacția gazului natural și a unei scântei electrice.Căldura produsă de această reacție este transferată la schimbătorul de căldură, unde se amplifică înainte de a încălzi aerul.

Deși există puțin sau deloc pericol în timpul acestei reacții, de fiecare dată când are loc arderea în interiorul unui aparat electrocasnic, există o șansă de incendiu.Deoarece pompele de căldură folosesc mai degrabă electricitate decât combustie, ele prezintă mai puțin pericol de incendiu.

Pentru că nu există ardere, există și mai puțină uzură, ceea ce se traduce prin economii anuale.O pompă de căldură necesită cel puțin o verificare anuală și ar trebui să îndepărteze și să curețe filtrul cel puțin o dată pe lună, dacă nu mai des.Restul întreținerii este minimă.


Îmbunătățește calitatea aerului


Pompele de căldură au avantajul suplimentar de a filtra și de a dezumidifica aerul din casa dvs., ceea ce vă poate afecta pozitiv sănătatea.Menținerea unei bune calități a aerului din interior este esențială pentru a rămâne sănătoși și pentru a evita îmbolnăvirea.


Durabil


Utilizarea resurselor regenerabile, cum ar fi aerul și căldura solului, pentru a genera apă caldă este o strategie prietenoasă cu mediul.Această soluție de încălzire ajută la eliminarea acumulării de umiditate.

Setarea pompei de căldură la setarea de răcire vara va dezumidifica și camera automat.În schimb, capacitatea pompei de căldură de a circula aerul cald în toată casa în timpul iernii va ajuta la menținerea lucrurilor mai uscate.


Pompele de căldură sunt controlabile


Există multe moduri în care poți folosi pompele de căldură pentru a regla temperatura în interiorul unei case și sunt simplu de combinat cu alte sisteme și de a reduce emisiile de carbon.


De ce ar trebui să reduc emisiile de carbon?


Următoarele sunt câteva argumente principale care favorizează utilizarea pompelor de căldură ca strategie de reducere a carbonului.

 • Consum redus de energie - Se folosește mai puțină energie electrică deoarece pompele de căldură au eficiențe foarte mari (aproximativ 400%), transformând o unitate de energie electrică în patru unități de energie termică.Deoarece încălzitoarele electrice tradiționale sunt eficiente doar la 100%, puteți economisi mult la factura de energie electrică.

 • Fără emisii - Cantitatea de emisii nocive eliberate local în timpul funcționării pompei de căldură este semnificativ mai mică, ceea ce este una dintre multele sale caracteristici atractive.

 • Fluidul Refrigerant - R404a, fluidul folosit în pompele de căldură, a fost subiectul unor preocupări de mediu în ultimii ani.Hidrofluorocarburile, eliberate în cazul scurgerii fluidului frigorific, contribuie la încălzirea globală mult mai mult decât dioxidul de carbon.Mai multe opțiuni cu potențial de încălzire globală neglijabil sau chiar zero sunt disponibile astăzi.


Trecerea la o pompă de căldură


Un sistem de încălzire hibrid este o alternativă la utilizarea în întregime electrică pentru nevoile de încălzire și răcire ale casei tale.Sistemele hibride de încălzire sunt imposibil de distins din punct de vedere vizual de configurațiile standard de cuptor-aer condiționat.Vă puteți gândi la un sistem hibrid ca la un aparat de aer condiționat îmbunătățit.Odată ce actualul aparat de aer condiționat a ajuns la sfârșitul duratei de viață utilă, luați în considerare trecerea la o pompă de căldură.

The pompa de caldura va satisface toate nevoile dvs. de răcire și majoritatea nevoilor dvs. de încălzire, ceea ce este mai rentabil și mai eficient decât utilizarea unui cuptor, mai ales în climatele exterioare mai blânde sau în perioadele de vârf.


La pachet


Este esențial să fii cu ochii pe pompa ta de căldură.Spre deosebire de alte tehnologii de energie regenerabilă care tind să atragă mai multă atenție, pompele de căldură au un impact vizual și acustic minim asupra mediului lor imediat.Cu toate acestea, zgomotul de la o pompă de căldură cu sursă de aer ar putea fi o problemă, așa că este esențial să verificați dacă aveți nevoie de o autorizație de construire.Ar trebui să consultați producătorul, deoarece nivelul de zgomot emis de sisteme variază foarte mult.

Dacă ești îngrijorat de amprenta de carbon a casei tale, modernizarea pompei de căldură este o modalitate excelentă atât de a economisi bani, cât și de a minimiza impactul asupra mediului pe termen lung.

Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692