Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Este pompa de căldură aer-apă bună pentru răcire?

Este pompa de căldură aer-apă bună pentru răcire?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-07-16      Origine:teren

Este timpul să vă înlocuiți vechiul sistem de răcire sau îl cumpărați pe primul?Oricum, pe măsură ce îl cauți, sunt șanse mari să fii rupt între un aparat de aer condiționat și o pompă de căldură.Alegerea sistemului de răcire potrivit este vitală pentru tine ca proprietar;astfel, trebuie să cunoașteți avantajele și dezavantajele fiecărui sistem.

Pompele de căldură aer-apă pot oferi suficientă răcire și încălzire pentru casa dvs., mai ales dacă locuiți într-o regiune cu o climă moderată.După instalarea corectă, această pompă de căldură poate furniza unei gospodării de peste 1,5 până la 4 ori mai multă energie decât electricitatea pe care o consumă.Acest lucru se datorează faptului că pompele de căldură mută căldura în loc să o transforme dintr-un tip de combustibil, așa cum o fac mecanismele tipice de încălzire cu ardere.

În timp ce pompele de căldură aer-apă sunt destul de comune în zilele noastre, unele dintre ele ar putea funcționa mai puțin impresionant la temperaturi de îngheț.Dacă locuiți într-o zonă cu temperaturi sub îngheț, pompele de căldură obișnuite s-ar putea să nu fie alegerea prietenoasă cu buzunar, cu excepția cazului în care alegeți tipuri de temperatură joasă EVI, cum ar fi SPRSUN pompele de căldură cu invertor de curent continuu EVI.

Dar, este pompa de căldură aer-apă bună pentru răcire?Să aflăm!

Cum funcționează pompele de căldură cu sursă de aer?

O pompă de căldură all-inclusive și modernă asigură o economie suficientă de energie și mai puține emisii.Acesta este un mijloc sigur și accesibil de producere a căldurii datorită încălzitorului de apă, pompei de circulație, încălzitorului cu imersie și structurii climatice încorporate în unitatea interioară.

Căldura este furnizată din mediul înconjurător printr-o unitate exterioară în care un agent frigorific se deplasează în interiorul unui sistem de conducte închis, mutând căldura de la sursă în departamentul interior.Procesul prin care se deplasează căldura poate fi rezumat în acest fel;

 • Unitatea exterioară absoarbe căldura din împrejurimi și o transferă lichidului de răcire.

 • Compresorul crește temperatura lichidului de răcire.

 • Agentul frigorific mută căldura într-un rezervor de rezervă cu apă caldă prin schimbătorul de căldură.

 • Apa caldă se deplasează prin robinete și calorifere, iar apa rece este mutată în rezervor.

 • Agentul frigorific este mutat din rezervor în unitatea exterioară.

Dacă acest proces este invers, lichidul de răcire din unitatea exterioară va prelua căldura din apa fierbinte și o va transfera în împrejurimi, lăsând pompa să răcească casa.


Pompa-de-căldură-aer-apă-este-bună-pentru-răcire

Caracteristici

Pompe de căldură aer-apă nu mai sunt la fel.Similar cu majoritatea tehnologiei, aceste pompe de căldură au avansat progresiv și, până acum, acestea sunt cele trei sisteme de pe piață care vor stârni interesul fiecărui proprietar;

1. Răcitor cu ciclu invers

Acest sistem vă permite să alegeți dintr-o gamă largă de moduri de răcire și încălzire, inclusiv sisteme de aer forțat și pardoseală radiantă.Acest lucru vă oferă posibilitatea de a trăi confortabil, fie iarna, fie vara.Cu toate acestea, acest sistem este cel mai potrivit pentru gospodăriile electrice.

2. Pompă de căldură cu sursă de aer pentru orice climă

După cum sugerează și numele, acest sistem este perfect indiferent de vreme.Poate funcționa în timpul iernii minus căldura derivată, ceea ce înseamnă că vă va menține casa confortabil chiar și în cea mai rece iarnă.

Este util pentru cei care caută un sistem care poate reduce cheltuielile de răcire și încălzire.Integreaza incalzirea ca functie principala;prin urmare, costurile inițiale sunt relativ mari, deși se îmbunătățesc în fiecare zi și, în cele din urmă, economiile vor acoperi costurile inițiale ridicate.

3. Sistem de climă rece

Sistemul de climă rece are un compresor cu 2 viteze cu doi cilindri pentru o funcționare eficientă.În plus, un compresor de rezervă permite pompei de căldură să funcționeze la starea optimă chiar și atunci când temperatura este la -9,4.

De asemenea, trece pe schimbătorul de căldură cu plăci, denumit și „economizor”. Acesta este un sistem destul de pentru gospodăria dvs., fie că este în

vara sau iarna.

De ce pompele de căldură aer-apă sunt eficiente din punct de vedere energetic?

Așa cum sa menționat mai sus, pompe de căldură sunt eficiente din punct de vedere energetic și există numeroase motive în spatele acestui lucru.Principalul motiv pentru care sunt atât de eficiente din punct de vedere energetic este că nu răcesc sau încălzesc exact aerul.Alternativ, ele umplu o parte a gospodăriei dumneavoastră cu aer rece sau cald.Acest proces de transfer de căldură este mult mai eficient decât simpla răcire sau încălzire a casei.

Când îl setați pe modul de răcire, acesta atrage căldură din aerul cald din cameră, lăsându-l să fie descărcat afară în împrejurimi.Pe de altă parte, când îl setați pe modul de încălzire, acesta atrage aer rece din exterior, îl încălzește și îl descarcă în interiorul casei dvs.

Aceste pompe eficiente din punct de vedere energetic utilizează căldura deja prezentă în aer pentru a vă răci sau încălzi casa în ambele cazuri.Acest lucru înseamnă că aerul din casă nu va fi niciodată supraîncălzit sau suprarăcit, rezultând o eficiență impresionantă.

Aer condiționat și pompă de căldură, care este mai eficient din punct de vedere energetic?

Dacă sunteți rupt între un aparat de aer condiționat și o pompă de căldură, poate doriți să vedeți care dintre ele este mai eficientă din punct de vedere energetic și să faceți o alegere de aici.Dacă sistemul dumneavoastră este eficient din punct de vedere energetic, nu consumă multă energie, reducând facturile la utilități.

Aceste două sisteme măsoară eficiența energetică în SEER.O pompă de căldură și un aparat de aer condiționat cu un rating SEER similar utilizează aceeași cantitate de energie pentru a încălzi sau răci gospodăriile.

Aparatul de aer condiționat nu are probleme când temperatura este foarte ridicată.Sunt construite pentru a răci în mod corespunzător casa atunci când diferența de temperatură exterioară și interioară este mai mică de 20 de grade.Cu toate acestea, atunci când vara este puțin prea caldă, diferența poate fi mai mult decât atât, ceea ce înseamnă că AC nu poate funcționa eficient pentru a răci casa.

Pe de altă parte, pompele de căldură nu au probleme cu această diferență de temperatură.Acestea vor funcționa optim indiferent de temperatură.Prin urmare, în condiții ideale, eficiența acestor două sisteme este relativ uniformă, deși diferența considerabilă vine atunci când se utilizează modul de încălzire.Pompele de căldură aer-apă sunt mai eficiente din punct de vedere energetic în comparație cu aparatele de aer condiționat.

Deci, este pompa de căldură aer-apă bună pentru răcirea casei tale?

Absolut!Pompele de căldură sunt ideale pentru răcirea locuinței și sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decât un aparat de aer condiționat.Sperăm că această piesă v-a ajutat să decideți asupra sistemului de răcire și încălzire.


De asemenea, de interes:

Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692