Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Este o pompă de căldură cu sursă de aer mai ieftină decât gazul?

Este o pompă de căldură cu sursă de aer mai ieftină decât gazul?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-07-14      Origine:teren

Inventatorii și oamenii de știință sunt în fruntea încercării de a trece la metode mai ecologice de încălzire a caselor, cum ar fi o pompă de căldură cu aer.Deci, ca națiune, este nevoie de a folosi modalități de a reduce emisiile de carbon care reprezintă un pericol pentru sănătate.

Cea mai importantă parte a schimbării este obținerea unor modalități mai sigure și mai eficiente de încălzire a locuințelor.Odată cu creșterea gradului de conștientizare și urgență în legătură cu schimbările climatice, există mai multe preocupări ca niciodată cu privire la modul în care oamenii folosesc energia.

În prezent, pompele de căldură cu sursă de aer mută stâlpii porții.Sunt foarte recomandabile ca fiind ecologice în comparație cu cazanul pe gaz.Se știe că pompele de căldură au o întreținere redusă și emit gaze foarte scăzute.Cu toate acestea, există argumente pro și contra de luat în considerare înainte de a face orice modificare.

Ce este o pompă de căldură cu sursă de aer?

Aceste surse de încălzire pentru locuințe au fost de mult trecute cu vederea în industria lor.Cu toate acestea, pe măsură ce vremurile se schimbă, aceste noi dispozitive din bloc atrag interesul consumatorilor și al companiilor, pe măsură ce creează impulsul pentru reducerea combustibililor fosili.

În principal, sistemele de încălzire fie vor converti curentul în căldură, fie vor arde combustibil.Pompele de căldură sunt însă excepționale și oferă o alternativă mai ecologică cazanelor pe gaz;pompa de căldură sursă de aer nu generează căldură;folosește aerul ca sursă de energie primară.

Pompe de căldură cu sursă de aer lucrați prin mutarea energiei termice exterioare existente în casă și invers.


SPRSUN Pompă de căldură cu sursă de aer R32

Ce este un cazan pe gaz?

Cazanul tradițional pe gaz este sistemul de încălzire centrală pe care se bazează majoritatea oamenilor de peste zeci de ani.Utilizează petrol, electricitate, gaz natural sau biomasă, cum ar fi peleții de lemn, care alimentează arderea;încălzește apa pentru încălzire prin pardoseală, calorifere și uz casnic.

Înapoi la întrebarea: Este o pompă de căldură cu aer mai ieftină decât gazul?

Pentru a susține această mare rivalitate pe care dispozitiv de încălzire este mai bun decât celălalt, am restrâns atributele ambelor sisteme pentru a afla dispozitivul care iese în evidență la sfârșitul comparației.Va fi câștigătoarea încălzirii durabile și steaua emergentă - pompa de căldură sau steaua de lungă durată, cazanul?

Eficienţă

Eficiența unui sistem de încălzire este demonstrată de cantitatea semnificativă de energie transformată în energie termică esențială.Din punct de vedere istoric, cazanele tradiționale au o eficiență de 50 - 75%, ceea ce înseamnă că jumătate până la un sfert din energia furnizată este risipă, ceea ce o face mai puțin eficientă.

Pe de altă parte, o pompă de căldură eficientă ajunge efectiv la 350 %, cunoscut și în termeni tehnici ca coeficient de performanță de 3,5.Pompele de căldură absorb căldura naturală din afara casei dvs. și o mută în interior.Acesta este punctul de vânzare care atrage oamenii să investească în el, deoarece folosește gaz natural și mai puțină energie electrică, spre deosebire de centrală.

Zgomot

Spre deosebire de gazul cazanului, avantajul achiziționării unei pompe electrice este că este proiectată să producă o cantitate redusă de zgomot atunci când este pornită.Pompele de căldură eficiente din punct de vedere energetic funcționează la 40 de decibeli.Să presupunem că doriți să înlocuiți vechiul cazan pe gaz;s-ar putea să vă gândiți să cumpărați o sursă de pompă de aer.

Emisii de gaze

Deși cazanul pe gaz generează căldură mai repede decât aparatele electrice, este vulnerabil la scurgeri de gaz dăunătoare care ar putea duce la explozii și incendii.Prin urmare, varianta alternativă este să investești într-o pompă de căldură care funcționează cu energie electrică.Îi va proteja pe cei dragi de carbonul toxic și de problemele de sănătate.

Durată de viaţă

Durata de viață a unei pompe de căldură cu sursă de aer este de aproape 15 ani, dar cele mai recente modele de pompe de căldură cu sursă de aer pot supraviețui aproximativ 25 de ani.Longevitatea se bazează pe designul lor puternic;are foarte puține părți care se mișcă în timp ce este în funcțiune;astfel, foarte puțin ar putea merge prost.În comparație, perioada de longevitate tipică a cazanului pe gaz variază de la aproximativ 8 - 12 ani.

Este necesar spațiu

O sursă de pompă de căldură cu aer are nevoie de un spațiu exterior pentru instalare.Este format dintr-o unitate exterioară, care are aproape aceeași dimensiune ca o mașină de spălat.În alte cazuri, va trebui să instalați o unitate interioară care este schimbătorul de căldură;este mai mare decât boilerul propriu-zis;de asemenea, este posibil să aveți nevoie de un cilindru de apă caldă.

Pompa de căldură cu sursă de aer folosește mai multe conducte îngropate orizontal sau vertical pentru instalarea subterană, în funcție de spațiul exterior de care dispuneți.Apoi există unitatea interioară care variază în dimensiuni între un cazan și o cutie mică.

În schimb, cazanul pe gaz este mai compact, în special cazanul combinat all-in-one care generează apă caldă direct de la rețea.La fel ca pompa de căldură, un cazan de sistem are nevoie de un rezervor separat de apă caldă, în timp ce boilerul obișnuit necesită atât un rezervor de alimentare, cât și un rezervor de apă caldă.

Cost de instalare

Să presupunem că preferați cea mai ieftină și mai rapidă alternativă, atunci un cazan pe gaz se potrivește nevoilor dumneavoastră.Mai mult decât atât, rămânerea la un cazan pe gaz va reduce costurile de instalare cu mult.

Costul inițial de instalare al unui cazan este mai ieftin și mai atractiv decât achiziționarea unei pompe de căldură cu aer.Pompa de căldură funcționează eficient atunci când este bine izolată și are o suprafață mare pentru dispozitivul de livrare a căldurii.Necesită calorifere mai mari sau instalații de încălzire în pardoseală, sau necesitatea unei izolații îmbunătățite.

Costuri de funcționare

În ciuda faptului că pompele de căldură folosesc ca sursă de energie electricitatea, care este de patru ori prețul gazului, rămâne faptul că este mai eficientă decât centrala.Utilizează foarte puțin energie electrică, astfel încât costurile de funcționare sunt comparabile.

Rețineți că probabilitatea ca prețurile la energie electrică să fluctueze este mai mare decât la gaz.Deci, pe de altă parte, combustibilii fosili precum petrolul și gazul se epuizează, așa că prețul va crește la un moment dat.

Verdictul final

Cu acest ghid, sunteți în măsură să spuneți ce ați prefera atunci când vine vorba de selectarea sistemului de încălzire potrivit.Comparațiile de mai sus vă vor oferi sistemul victorios în lupta dintre o pompă de căldură cu sursă de aer și un cazan pe gaz pentru cei care doresc să instaleze cea mai bună opțiune.Alegerea pe care o faceți între o pompă de căldură cu aer și un cazan ar trebui să se bazeze pe importanța acesteia, potrivirea pentru casa dvs. și buget.


De asemenea, de interes:
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692