Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Este casa mea potrivită pentru o pompă de căldură?

Este casa mea potrivită pentru o pompă de căldură?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-03-24      Origine:teren

Casa mea este potrivită pentru o pompă de căldură?

Pompele de căldură sunt o tehnologie de energie regenerabilă care poate fi utilizată pentru a încălzi și răci case și afaceri în mod eficient și economic.Sunt un înlocuitor mai eficient și cu emisii reduse de carbon pentru sistemele tradiționale de răcire și încălzire.

Cu toate acestea, în timp ce pompele de căldură pot fi o soluție grozavă pentru multe case, anumiți factori le fac mai potrivite pentru unele decât pentru altele.Înainte de a trece la o pompă de căldură, luați în considerare dacă investiția ar merita.

Ce este o pompă de căldură?

O pompă de căldură este un fel de dispozitiv de răcire și încălzire care poate absorbi și transfera căldura de la sol sau aerul din exteriorul unei clădiri în încăperile din interior în timpul iernii, ajutând la menținerea căldurii acestora.Opusul se întâmplă vara când sistemul extrage căldură din aerul interior și o transferă afară pentru a răci casa.

Pompele de căldură pot fi clasificate ca pompe de căldură de aer sau de sol.

Pompe de căldură cu sursă de aer

Pompele de căldură cu sursă de aer atrag căldură din aerul exterior și o transferă în interior.Ele sunt cele mai eficiente în locurile unde temperaturile scad rareori sub punctul de îngheț.Pompele de căldură cu sursă de aer sunt mai puțin costisitoare de instalat decât pompele de căldură terestre și, prin urmare, cea mai comună pompă de căldură în multe locuințe.Acestea fiind spuse, sunt mai puțin eficiente în zonele mai reci sau când temperaturile scad semnificativ.

Pompă de căldură la sol

Pompele de căldură terestre sunt proiectate pentru a capta căldura din sol în afara unei proprietăți și pentru a o transfera în interior.Acestea funcționează bine în zonele mai reci și, de obicei, atrag căldură din sol la o rată mai mare decât modelele cu sursă de aer.

În general, pompele de căldură cu sursă de sol sunt mai scumpe de instalat decât pompele de căldură cu sursă de aer.Cu toate acestea, ele sunt mai eficiente în regiunile mai reci sau în proprietățile care folosesc energie electrică din surse regenerabile.

Factori de luat în considerare înainte de a instala un sistem de pompă de căldură într-o casă

De la clima locală până la dimensiunea și aspectul proprietății dumneavoastră și nivelul de izolare, există mai mulți factori de luat în considerare înainte de a instala un sistem de pompă de căldură.Iată o defalcare:

Locație

Amplasarea unei proprietăți poate influența dacă aceasta este ideală pentru o instalație de pompă de căldură.Eficacitatea unei pompe de căldură depinde de diverși factori de locație, cum ar fi clima, disponibilitatea surselor de energie și reglementările și codurile locale de construcție.

De exemplu, pompele de căldură din sol funcționează cel mai bine în climatele mai reci, deoarece sunt îngropate sub pământ și sunt mai puțin afectate de temperatura aerului.Pot extrage continuu caldura din sol.

Pe de altă parte, pompele de căldură cu sursă de aer sunt cele mai potrivite pentru setările climatice ușoare până la moderate, unde temperaturile scad rareori sub zero.Pompele de căldură sunt, de asemenea, deosebit de atractive în locurile care se bazează pe surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară sau eoliană, deoarece pot reduce foarte mult amprenta de carbon a unei proprietăți.

În plus, unele reguli și legi municipale privind clădirile pot impune anumite tipuri de unități de pompă de căldură sau pot restricționa în întregime instalarea pompei de căldură.Consultați-vă cu guvernul local pentru a determina regulile din zona dumneavoastră înainte de a configura un sistem de pompă de căldură.

Specificații de proprietate

De asemenea, este important să luați în considerare specificațiile proprietății dumneavoastră înainte de a instala un sistem de pompă de căldură.Tipul de pompă de căldură pe care îl alegeți va depinde de spațiul exterior disponibil și de gradul de perturbare pe care sunteți dispus să îl suportați în timpul instalării.

● Pompă de căldură cu sursă de aer: alegeți o pompă de căldură cu sursă de aer dacă locuiți într-o regiune care nu devine prea rece (sub îngheț), nu aveți suficient spațiu în aer liber sau nu doriți să vă deranjați peisajul.

● Pompă de căldură la sol: o pompă de căldură la sol este o alternativă dacă aveți un spațiu exterior care este de două ori mai mare decât suprafața casei și sunteți pregătit să faceți destule săpături pentru a așeza bucla de sol care adăpostește fluidul pompei de căldură. .

Nivelul de izolare al casei tale

Gradul de izolare a locuinței tale va avea un impact semnificativ asupra costului și fiabilității sistemului tău de pompă de căldură.

● Proprietăți nou construite sau renovate: Majoritatea clădirilor nou construite sau renovate îndeplinesc standardele de economisire a energiei și sunt potrivite pentru instalațiile pompelor de căldură.

● Case prost izolate: casele mai vechi prost izolate pot necesita upgrade extinse pentru a le face potrivite pentru instalarea sistemelor de pompe de caldura.Aceste îmbunătățiri pot include instalarea izolației pe tavan și sub podea, reducerea la minimum a curenților de aer și instalarea de curele la ferestre și uși.

Dimensiunea proprietății dvs

Sistemele cu pompe de căldură sunt potrivite pentru toate tipurile de locuințe, inclusiv apartamente și case terasate.Dar, în funcție de dimensiune și aspect, unele pot fi mai potrivite decât altele.În general, pompele de căldură sunt mai benefice în casele mai mari cu spații deschise decât în ​​casele mai mici cu încăperi închise.

● Sistemele cu pompe de căldură trebuie să poată circula uniform aerul în întreaga clădire.De aceea funcționează cel mai bine în case mai mari cu planuri deschise, unde pot mișca aerul mai ușor.

● Pe de altă parte, încăperile închise pot crea puncte calde și reci în interiorul unei proprietăți, reducând eficiența generală a unei pompe de căldură.Pompele de căldură sunt proiectate să funcționeze pe baza temperaturii generale a spațiului.Dacă o anumită cameră este semnificativ mai rece sau mai caldă decât restul casei, este posibil ca pompa de căldură să nu funcționeze mai puțin eficient.

● În unele cazuri, adăugarea unei pompe de căldură într-un spațiu mic, închis poate provoca de fapt o pierdere netă de căldură.Pompele de căldură atrag căldură din pământ sau din aerul exterior și apoi o distribuie în interiorul proprietății.Dacă spațiul este prea mic sau slab ventilat, distribuția căldurii poate fi mai lentă decât este necesar, rezultând o pierdere netă de căldură.Înseamnă pur și simplu că pompa de căldură poate absorbi mai multă căldură decât poate distribui, ceea ce duce la pierderi de căldură.

În general, sistemele cu pompe de căldură funcționează cel mai bine în spații mai mari, deschise decât în ​​cele mai mici, închise.Dar, este vital să consultați un expert HVAC cu experiență pentru a identifica cerințele exacte de încălzire și răcire ale proprietății dvs. și cele mai bune opțiuni de configurare pentru proprietatea dvs.

Sursa dvs. actuală de încălzire și apă caldă

Beneficiile legate de costuri ale unui sistem de încălzire cu energie regenerabilă vor varia în funcție de sursa curentă de încălzire și de apă caldă.

● Înlocuirea sistemelor cu gaz lichid, combustibil solid sau electric: beneficiile legate de costuri ale trecerii de la un sistem cu gaz lichid, combustibil solid sau electric ca sursă principală de căldură sunt probabil substanțiale.

● Înlocuirea cazanelor pe gaz: Trecerea de la un cazan pe gaz la o pompă de căldură poate fi costisitoare inițial.Dar dacă prețurile la gaze continuă să crească conform prognozei, pompele de căldură vor deveni cu siguranță cea mai accesibilă opțiune de încălzire și cu emisii reduse de carbon.

Câți bani poți economisi cu o pompă de căldură?

Pompele de căldură transferă căldura dintr-o zonă cu temperatură ridicată într-o zonă cu temperatură scăzută, mai degrabă decât să genereze căldură prin ardere.Sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decât sistemele HVAC standard.Experții estimează că pompele de căldură cu sursă de aer pot economisi până la 50% din energia de încălzire decât plintele de încălzire și cuptoarele electrice.Într-adevăr, înlocuirea cuptorului electric cu o pompă de căldură poate duce la economii anuale de până la 500 USD.

Dar, ca și în cazul oricărei alte îmbunătățiri energetice, economiile dvs. medii vor fluctua în funcție de mai mulți factori.Iată un rezumat al factorilor care afectează performanța unității pompei de căldură:

● Clima locală.Pompele de căldură pot fi utilizate atât în ​​regiunile reci, cât și în cele calde.Cu toate acestea, funcționează cel mai bine în apropierea oceanelor, râurilor sau lacurilor, deoarece temperatura aerului din zonele din apropierea corpurilor de apă tinde să rămână relativ stabilă, permițând pompei de căldură să funcționeze constant.

● Mărimea și aspectul casei dvs.În general, pompele de căldură sunt mai benefice în casele mai mari cu spații deschise decât în ​​casele mai mici cu încăperi închise, deoarece pot distribui aerul mai ușor și cu pierderi nete de căldură minime.

● Cât de eficientă energetic este casa dvs.Va trebui să minimizați pierderile de căldură din casa dvs.;în caz contrar, sistemul dumneavoastră nu va fi atât de eficient pe cât doriți să fie.

● Sistemul dvs. actual de încălzire.În general, trecerea de la electricitate, propan sau păcură ca sursă principală de căldură va duce la cele mai multe economii.O pompă de căldură vă poate ajuta să economisiți, în medie, 1.287 USD anual în comparație cu încălzirea plintei.Pe de altă parte, puteți economisi 815 USD pe an trecând de la un sistem de cuptor electric la o pompă de căldură.

Învelire

Pompele de căldură sunt ideale pentru proprietarii de case care caută o alternativă cu emisii scăzute de carbon și eficientă din punct de vedere energetic la tehnologiile standard de răcire și încălzire.Cu toate acestea, pentru a profita la maximum de unitatea cu pompă de căldură, trebuie să revizuiți caracteristicile proprietății dvs., inclusiv locația, gradul de izolare, dimensiunea, aspectul și sursa actuală de încălzire.Acordați-vă timp pentru a revizui aceste caracteristici și a determina dacă o pompă de căldură vă va ajuta să faceți economii.

Dacă sunteți în căutarea celui mai bun furnizor de pompe de căldură, nu căutați mai departe decât SPRSUN.Suntem un cunoscut producător de pompe de căldură cu peste 20 de ani de experiență în domeniu.Oferim o varietate de pompe de căldură, inclusiv pompe de căldură cu sursă de aer, pompe de căldură pentru piscină și pompe de căldură cu invertor de curent continuu, toate fiind construite conform standardelor EN14511 și certificărilor SAA, CCC, CB, CE, KEYMARK și ERP.

De asemenea, colaborăm cu companii grele din industrie precum Panasonic, Copeland, Grundfos, CAREL, Mitsubishi și Sanyo pentru a asigura produse de înaltă calitate.Contactați-ne pentru mai multe informații.Echipa noastră de experți este întotdeauna gata să vă ajute.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692