Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / o singură fază vs.Pompe de căldură trifazate

o singură fază vs.Pompe de căldură trifazate

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-05-04      Origine:teren

c2523cd576eec8d766eaecec0e3d1ef


Există multe tipuri de pompe de căldură, inclusiv pompe de căldură pentru praf și fără conducte.Cu toate acestea, când vine vorba de electricitatea pe care o consumă, pompele de căldură sunt clasificate în:

Pompe de căldură monofazate

Pompe de căldură trifazate

După cum sugerează și numele, unitățile monofazate se bazează pe electricitate monofazată, în timp ce dispozitivele trifazate utilizează sursa electrică trifazată.În general, pompele de căldură monofazate sunt compacte și destinate uzului casnic, în timp ce omologii lor trifazici sunt utilizate în principal în comerț.Cu toate acestea, odată cu progresele tehnologice, unitățile trifazate devin din ce în ce mai populare pentru uz casnic.

Unii producători au optat să-și scufunde degetele în pompele de căldură monofazate, producând unități mai mari, ceea ce este o nișă grozavă.Apoi, din nou, funcționarea pompelor de căldură masive pe electricitate monofazată prezintă mai multe probleme.De exemplu, motoarele compresoarelor au de obicei curenți de pornire crescuti, ceea ce ar putea duce la pâlpâirea luminilor sau la funcționarea defectuoasă a aparatelor electrice care împart o priză cu pompa de căldură.

Aveți două opțiuni pentru a rezolva problema luminilor pâlpâitoare și a aparatelor electrice defectuoase.În primul rând, puteți instala un compresor trifazat și un invertor, care transformă alimentarea monofazată în putere trifazată.Această soluție rezolvă problema în mod adecvat, dar, din păcate, dă naștere la două probleme:

Armonice – Aceasta este o interferență care se întoarce prin firele electrice și poate deteriora alte aparate electrice.

Eficiență redusă – Invertoarele nu sunt la fel de eficiente pe cât ați spera, prin urmare ar putea ajunge să risipească energie electrică.Acesta este unul dintre motivele pentru care pompele de căldură cu sursă de aer sunt puțin mai puțin eficiente decât unitățile de la sol.

Cealaltă soluție este instalarea unui motor monofazat cuplat cu un limitator electronic care scade curentul de pornire la un nivel gestionabil.Cu toate acestea, acest curent nu va fi la fel de gestionabil ca atunci când se utilizează un inventator, deoarece limitatorul electronic nu este legat de circuit atunci când compresorul pornește.

Cu toate acestea, pierderea eficienței și problema armonicilor nu va fi o problemă cu acest sistem.

Având în vedere asta, iată un monofazata vs pompa de caldura trifazata ghid:


Pompă de căldură trifazată


Deci, ce este o pompă de căldură trifazată?Cu această unitate, veți obține o sursă de energie electrică trifazată.Deci, dacă aveți o astfel de unitate acasă, proprietatea are trei linii electrice conectate la această mașină și sarcina este distribuită în mod egal între toate cele trei linii electrice.

Pe de altă parte, pentru o unitate monofazată, aceste trei linii create de turbina centralei nu sunt rulate în fiecare casă.Alternativ, diferite case sunt alimentate printr-o singură linie.În mod predominant, acest lucru înseamnă un sistem mai ieftin, mai puține costuri de instalare și mai puține cablaje.Pe de altă parte, sursa de alimentare poate fi dezechilibrată.

Din acest motiv, majoritatea țărilor au nevoie să informați un operator de rețea înainte de a instala o pompă de căldură, pentru a le oferi timp să evalueze oferta și cererea de energie din regiunea dumneavoastră.


Avantajele pompelor de căldură trifazate


Pompele de căldură trifazate au multe avantaje, inclusiv;


Răspuns rapid la vremea în continuă schimbare


Aceste unitati poate răspunde rapid la schimbarea vremii, deoarece motorul de viteză variabilă accelerează încălzirea sau răcirea atunci când termostatul percepe o schimbare masivă de temperatură.În plus, implică sistemul de încălzire auxiliar sau de rezervă, atunci când este necesar, care garantează un consum inutil de energie.


Funcționează adesea la viteze mici


De cele mai multe ori, suflanta și compresorul unei unități trifazate funcționează la viteze mici pentru a atinge și menține temperatura dorită a camerei.Acest lucru reduce energia electrică utilizată de unitate de două sau trei ori.

Mai mult, rularea la viteze mai mici reduce uzura;prin urmare, mașina dvs. va dura mai mult și va avea mai puține probleme de defecțiuni și defecțiuni din cauza componentelor uzate.


Consum mai mic de energie la pornire


Una dintre problemele comune cu unitățile monofazate este consumul semnificativ de energie electrică a acestora atunci când le porniți.În unele case, unitatea solicită peste 20% din capacitatea tabloului electric.

Cu toate acestea, aceasta nu va fi o problemă cu pompele de căldură trifazate, deoarece nu au nevoie de multă putere pentru a începe un ciclu de condiționare sau încălzire, reducând facturile la utilități.


Alte beneficii


Acestea lucrează pentru a spori eficiența, chiar și în cele mai dificile faze ale mediului comercial și oferă o execuție de neegalat în ceea ce privește eficiența energetică.

Pompele de căldură trifazate sunt oarecum ușor de instalat.Când este făcut de profesioniști, este nevoie de puțin timp.

Pompele de căldură comerciale trifazate furnizează energie fiabilă și necesită întreținere minimă.

În comparație cu versiunile învechite, aceste mașini oferă o siguranță excelentă, deoarece au cele mai recente caracteristici de siguranță.


Pompe de căldură monofazate


Pompele de căldură monofazate utilizează o singură linie de alimentare.Acest lucru limitează puterea pe care o poate genera unitatea pentru apă caldă pentru încălzire.Cazanele tradiționale au un canal de alimentare cu energie, cum ar fi o alimentare cu petrol sau gaze care trece prin proprietate, a cărei utilizare principală este încălzirea.

De obicei, folosesc electricitate pentru circuitele principale, care simbolizează o sarcină electrică mică.Motoarele trebuie să concureze pe circuit cu alte electrocasnice, mici și mari;prin urmare, trebuie să vă asigurați că cererea este restricționată pentru a garanta că nu întrerupe alimentarea diferitelor aparate.De asemenea, ajută la prevenirea exploziei siguranței principale.


Avantajele pompelor de căldură monofazate


Ieftin


Unitățile monofazate folosesc o singură linie de alimentare în loc de trei, astfel încât veți economisi bani la cablurile necesare.În plus, aceste unități sunt de obicei mai ieftine din punct de vedere al prețului și al instalării.Având în vedere că unele dintre ele sunt compacte, instalarea este mult mai ușoară.


Eficient


Deși unitățile monofazate s-ar putea să nu fie la fel de eficiente ca pompele de căldură trifazate, ele își vor face treaba.În mod similar, vă vor reduce facturile la utilități, deși nu la fel de mult cum ar face-o în trei faze.


Diferența dintre pompele de căldură monofazate și trifazate


Evident, există mai multe diferențe între aceste unități și sunt după cum urmează:

În general, pompele de căldură mai compacte au nevoie de obicei de o sursă de alimentare monofazată, în timp ce modelele mai mari folosesc o sursă de alimentare trifazată.Primul este disponibil până la aproximativ 35 kW.Cu toate acestea, în viitor, toate pompele de căldură vor fi unități trifazate.

Pompele de căldură monofazate folosesc 220 până la 240 de volți și folosesc un singur cablu sub tensiune și un alt cablu neutru.Pe de altă parte, unitățile trifazate folosesc 380 până la 415 volți și includ ocazional trei cabluri sub tensiune și un fir neutru.

Ultima diferență dintre aceste două unități este că una este construită pentru piața europeană și cealaltă pentru piața din Marea Britanie.


Întrebări frecvente


Cum pot beneficia de cumpărarea unei pompe de căldură?


Deoarece o pompă de căldură utilizează doar electricitate pentru energie în loc de generare de căldură, oferă o rată de eficiență incredibil de ridicată.De exemplu, atunci când se utilizează căldură electrică rezistivă de modă veche, căldura produsă este comparabilă cu electricitatea utilizată;deci, o unitate de căldură pentru fiecare unitate de electricitate este pentru o eficiență maximă.

Când aveți o pompă de căldură, această rată crește semnificativ, deoarece energia electrică utilizată funcționează doar pentru a alimenta condensatorul, compresorul, evaporatorul și pompa pentru a concentra căldura din jur și a o transporta în sistem chiar în casa dvs.

Datorită acestui fapt, pompele de căldură, fie ele monofazate, fie trifazate, pot oferi peste trei unități de căldură pentru fiecare unitate electrică, oferind astfel o rată de eficiență de 300%.Acest lucru se traduce prin reducerea facturilor la utilități la domiciliu.

În general, pompele de căldură sunt ieftine de exploatat, reducând factura de energie electrică cu peste 50 USD lunar per unitate care este în permanență operațională.În plus, dacă utilizați o pompă de căldură și un alt sistem de încălzire, cum ar fi electric, gaz sau ulei, veți economisi ceva mai mult utilizând pompa pentru a echilibra consumul principal de combustibil.

De exemplu, o mașină poate compensa aproximativ 300 de galoane de ulei într-o casă mică, economisind fonduri pe combustibili fosili scumpi.De asemenea, pompele de căldură vor fi la îndemână în acest fel pentru a vă reduce amprenta de carbon.


Cum îmi va reduce o pompă de căldură facturile la electricitate și încălzire?

Fiecare unitate de pompă de căldură utilizată zilnic va crește factura de energie electrică cu până la 100 USD lunar.Cu toate acestea, o pompă de căldură va reduce cheltuielile cu combustibilul pentru încălzire.De exemplu, într-o casă medie care utilizează 800 de galoane de ulei anual, o pompă de căldură poate reduce uleiul folosit cu aproximativ 300 de galoane.

Dacă uleiul este vândut la 2,70 USD per galon, costul ar fi de 28 USD per milion BTU.Pentru o cantitate similară de căldură, un milion de BTU, de la o unitate cu tariful obișnuit de 14,5 cenți pe kWh, ar costa aproximativ 14,70.Aceasta înseamnă că a avea o pompă de căldură ca sursă de căldură pentru gospodăria ta este la fel cu a o încălzi cu ulei pentru 1,40 USD per galon, ceea ce se traduce cu 48% mai puțin.


Care sunt avantajele utilizării unei pompe de căldură cu energie solară?


Energia solară este mai bună decât să te bazezi pe rețeaua electrică pentru a funcționa pompa de căldură.Când soarele răsare în timpul zilei, panourile solare vor absorbi energia solară și o vor transforma în energie electrică acasă.

În multe gospodării, energia produsă de un dispozitiv care nu este utilizat în casă este creditată în factura de utilități și apoi utilizată pentru achitarea facturii de energie electrică.Deoarece o pompă de căldură se bazează pe electricitate, iar atunci când utilizați panouri solare ca sursă de energie electrică pentru pompa de căldură, vă veți încălzi gospodăria cu aproximativ 9 cenți pe kWh.

Acest lucru este mai bun decât cei 14,5 cenți per kWh fără panouri solare, reducând semnificativ costul de funcționare al pompei de căldură cu 400 % anual.


Pompele de căldură monofazate și trifazate sunt destul de diferite, fiecare având avantajele și dezavantajele sale.Cu toate acestea, în funcție de sezon, acestea vă vor reduce facturile la utilități și vă vor ajuta să vă mențineți casa caldă sau răcoroasă.

Sperăm că acest ghid te-a ajutat să diferențiezi mai bine aceste două tipuri de pompe de căldură.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692