Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Accelerarea pompei de căldură este propusă de un ONG global

Accelerarea pompei de căldură este propusă de un ONG global

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-10-28      Origine:teren

Un ONG global – The Regulatory Assistance Project – cu birouri în SUA, China și Europa a recomandat mai multe politici în industria pompelor de căldură.Aceste recomandări de politică vizează accelerarea tehnologiei pompelor de căldură pe piața globală.În plus, ONG-ul a făcut propuneri care implică noi reglementări, inventivitate promoțională, stimulente economice, sprijin pentru cercetare și dezvoltare și formare.

În cercetarea recent publicată în Energia naturii, Proiectul de asistență pentru reglementare a făcut propuneri pentru a îndeplini obiectivele climatice și pentru a îmbunătăți tehnologia pompelor de căldură.Deci, care sunt aceste recomandări și în ce țări au fost implementate?


Stimulente financiare pentru proprietarii de clădiri


Pentru început, ONG-ul a propus ca factorii de decizie să stabilească stimulente financiare standard pentru proprietarii de clădiri investiți în pompe de căldură, minimizând astfel sarcina de cheltuieli de capital a pompelor de căldură.Aceste stimulente financiare ar trebui să fie sub formă de împrumuturi cu dobândă scăzută, granturi, subvenții și reduceri de taxe.

Această politică a fost deja implementată în multe țări.De exemplu, taxele pe combustibilii fosili au fost majorate în Norvegia, Finlanda și Suedia pentru a reduce costurile de funcționare a pompelor de căldură.


pompe de caldura instalate in exterior


Măsuri de reglementare pentru extinderea distribuției pompelor de căldură


Apoi, cercetătorii de la Proiectul de asistență pentru reglementare au recomandat țărilor să stabilească măsuri de reglementare pentru a extinde amplasarea pompelor de căldură.Aceste măsuri includ standardele de renovare, performanță, clădire și aparate.În plus, ONG-ul a propus interzicerea folosirii combustibililor fosili și a aparatelor.

Diferite țări din întreaga lume au stabilit deja o variație a măsurilor menționate.SUA, Regatul Unit, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Suedia, Țările de Jos și Belgia sunt unele țări care urmează deja politicile.


Construirea încrederii și încrederii consumatorilor


Crearea încrederii consumatorilor și a încrederii în piețele mici ajută la dezvoltarea piețelor mai puțin mature.În Suedia, de exemplu, factorii de decizie politică au implementat măsuri de instruire, campanii de informare, instalații tehnice și standarde de echipamente, printre alte politici.

În plus, Suedia a plasat servicii de reclamații ale clienților care au mers mult în dezvoltarea pieței pompelor de căldură din țară.Implicarea consumatorilor a făcut ca tehnologia pompelor de căldură să fie un curent în țară.


Cum au accelerat implementarea pompelor de căldură recomandările recente de politică?


Toate politicile recomandate au avut un impact semnificativ pe piața globală a pompelor de căldură.În plus, politici precum interzicerea combustibililor fosili și reformele prețurilor pentru instalarea pompelor de căldură au dovedit că factorii de decizie sunt mai mult decât pregătiți să implementeze aceste recomandări.

În consecință, furnizarea de tehnologie și claritate financiară va asigura că rata de utilizare a pompei de căldură se va îmbunătăți semnificativ în viitor.Expansiunea actuală a pieței arată că, cu strategii de creștere ideale, dezvoltarea rapidă a industriei pompelor de căldură este practicabilă.


Tendințele pieței pentru 2021


Înainte de 2020, piața a înregistrat o creștere de 10% de la an la an.Cu toate acestea, când a lovit pandemia în 2020, piața a crescut doar cu 3%, ceea ce a lăsat instalarea pompei de căldură cu mulți pași în urmă.Cu toate acestea, după declinul neașteptat din 2020, datele IEA raportează că a existat o revenire puternică în 2021.

În primul rând, EHPA a înregistrat o rată de creștere a pieței care depășește 25% în Europa.Aceste date au arătat, de asemenea, că au fost vândute unități de pompă de căldură de 2 m.

Germania a înregistrat o creștere a pieței pompelor de căldură cu 28% în acest an.În țară s-au vândut o sută cincizeci și patru de mii de pompe de căldură.Schimbarea pozitivă poate fi atribuită a două reglementări – taxa pe carbon pe combustibilii de încălzire și sursa de aer pompa de caldura extinderea implementării.

Finlanda are o creștere relativ similară cu Germania.Asociația Finish Heat Pump a raportat o creștere de 25% cu 130,00 de unități instalate.Finlanda este o țară mică, așa că această creștere este remarcabilă.Se estimează că 5% din toate casele au pompe de căldură instalate.Finlanda a început expansiunea abia la mijlocul anilor 2000, iar acum, au fost vândute peste 1 milion de unități.

În Polonia, a existat o creștere de 60% în 2021, potrivit PHPA (Port PC).Această creștere a fost determinată în primul rând de politicile de reducere a încălzirii cu cărbune în gospodăriile mici.

În China, cea mai importantă piață a unităților de pompe de căldură din lume, vânzările au crescut cu aproape 10%, iar 12,5 milioane de unități au fost vândute în 2021. Piața a crescut cu 15% în SUA, o îmbunătățire notabilă față de creșterea de 5% de la un an la altul. din 2015.

În Franța, piața a crescut cu 3% în 2021. Este cea mai mare piață din Europa, iar cele mai multe unități instalate sunt pompe de căldură aer-aer.Ca urmare, unitate aer-apă implementarea a crescut cu 53% în 2021. Polonia a raportat, de asemenea, o rată de creștere ridicată de 36% - 125.000 de unități.

În cele din urmă, a existat o creștere remarcabilă a pieței de 20% în Elveția.Având în vedere că țara are o piață matură a pompelor de căldură, această creștere a fost constantă.În 2021, majoritatea sistemelor de încălzire instalate în Finlanda au fost pompe de căldură (54%).


Punctul de vedere al pieței pompelor de căldură


China este cea mai importantă piață a pompelor de căldură (33% până în 2020), urmată de America de Nord (23%) și Europa (12%).Ulterior, instalarea rapidă a pompei de căldură a fost observată în zonele cu climă mai rece, cum ar fi țările nord-europene.

De exemplu, 60% dintre gospodăriile norvegiene folosesc pompe de căldură.Urmează Suedia cu 47%, Finlanda cu 41%, Estonia cu 34% și Finlanda cu 15%.

În anii anteriori, industria pompelor de căldură avea performanțe îngrijorător de scăzute.Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat din 2020. Potrivit unui articol postat de Carbon Brief, vânzările în 2021 au crescut cu două cifre, în special în China și Austria.

Fără acțiunea corectă, totuși, piața globală poate să nu fi atins standardele necesare pentru o cale la nivel mondial către zero net până în 2025.

Calea Agenției Internaționale pentru Energie (IEA) către zero net își propune să instaleze pompe de căldură de 1,8 miliarde la nivel global.Prin urmare, până în 2025, pompele de căldură ar trebui să asigure cel puțin 55% din necesarul mondial de energie și încălzire.În prezent, au fost instalate doar 180 m pompe de căldură, reprezentând doar 7% din cererea globală.

Pompe de căldură de la SPRSUN

În Marea Britanie, Comitetul pentru Schimbările Climatice (CCC) prevede, de asemenea, că majoritatea gospodăriilor folosesc unități cu pompe de căldură pentru a atinge calea pieței către zero net până în 2025.

Până în ultimii ani, această piață nu a avut performanțe așa cum se specula în scenariile CCC și IEA.De exemplu, conform cifrelor stocului de pompe de căldură ale AIE, cercetătorii anticipează că până în 2030 vor fi instalate doar 153 de unități de pompă de căldură. Acesta este un număr extrem de scăzut (o diferență de 58%) în comparație cu scenariul așteptat – 600 de milioane de unități instalate.

Creșterea pieței globale trebuie să depășească 13% anual pentru a îndeplini scenariul net zero.Sperăm că obiectivul va fi atins dacă factorii de decizie politică aplică politicile sugerate de Proiectul de asistență pentru reglementare.


Perspectivă detaliată a pieței globale a pompelor de căldură


Accelerarea instalării pompei de căldură pare practică.Deci, cum au garantat țările că și ritmul de adopție este rapid?

Prețurile gazelor din Europa și Asia au crescut recent.Această schimbare a făcut pompele de căldură o alternativă rentabilă la cazanele pe gaz.Cu toate acestea, prețurile la gaz s-ar putea schimba oricând, așa că factorii de decizie trebuie să respecte standardele și reglementările.

Green Deal din Europa face eforturi pentru decarbonizarea încălzirii, îmbunătățind astfel vânzările pompelor de căldură.Dacă UE urmează aceste directive, piața poate dubla vânzările pe an până la 4 milioane.În plus, o propunere a Comisiei Europene este un impuls pentru a se asigura că EU ETS (Sistemul de comercializare) se extinde și la încălzirea cu combustibil.

În plus, mai multe țări europene au implementat o interdicție sau o limitare a utilizării combustibililor fosili.Această politică se aplică atât clădirilor noi, cât și celor vechi.

De exemplu, guvernul german a anunțat recent că din 2026 își propune să aibă sisteme de încălzire care să utilizeze energie regenerabilă (cel puțin 65%).Cu toate acestea, în țări precum Finlanda, Norvegia, Danemarca și Suedia, guvernul a implementat interdicții implicite sau explicite asupra noilor sisteme de încălzire pe bază de petrol.

În Țările de Jos, casele noi nu pot folosi tehnologia rețelei de gaz.În Austria, Finlanda și Belgia, utilizarea cazanelor pe ulei în clădirile noi a fost interzisă.Pe de altă parte, guvernul irlandez a stabilit o schemă de 8 miliarde de euro pentru a implementa 400.000 de unități de pompe de căldură până în 2030. Acest stimulent financiar este de aproape două ori mai mare decât valoarea grantului pentru pompele de căldură.

Guvernul Regatului Unit lucrează în prezent la cazane pe gaz la scară redusă în 2035. De asemenea, este de așteptat să elibereze un nou buget de grant pentru instalarea pompei de căldură.Guvernul consultă, de asemenea, producătorii de pompe de căldură în strategii de vânzare a mai multor unități de pompe de căldură.

Când vine vorba de China, piața de sud a aplicat deja rezoluții de căldură curată și stimulente pentru un potențial ridicat pe piață.Cu toate acestea, în ciuda tuturor noilor politici, pompele de căldură nu primesc recunoașterea pe care o merită din partea guvernului național.Ele nu sunt identificate ca energie regenerabilă, ceea ce înseamnă că nu beneficiază de subvențiile guvernului federal pentru energie curată.

În SUA, un program de reduceri a alocat 3,5 miliarde de dolari pentru pompe de căldură de până la 4000 de dolari și alte stimulente.

Guvernul Biden s-a străduit, de asemenea, să sporească proiecțiile pentru pompele de căldură.Administrația a întocmit o Coaliție națională pentru standardele de performanță a clădirilor, care cuprinde 33 de guverne federale și de stat, pentru a electrifica locuințele și a rezolva eficiența energetică.


Concluzii


Piața pompelor de căldură obține în sfârșit recunoașterea pe care o merită.

Directorul de programe europene la Proiectul de Asistență pentru Reglementare, Jan Rosenow a insistat că, deși pompele de căldură sunt cu câțiva ani în urma vehiculelor electrice, merită o atenție similară.El a mai spus că pompele de căldură au potențialul de a oferi reduceri considerabile ale emisiilor.

Scopul pe termen lung al tuturor politicilor recomandate este de a avea pompe de căldură care să funcționeze cu energie regenerabilă.Și acest obiectiv nu poate fi atins decât dacă guvernele din întreaga lume fac eforturi pentru politici de energie curată.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692