Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce pompe de căldură funcționează cel mai bine în climă rece?

Ce pompe de căldură funcționează cel mai bine în climă rece?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-07-28      Origine:teren

Sezonul de iarnă poate fi destul de greu de suportat dacă nu aveți echipamentul potrivit de încălzire.Ca urmare, trebuie să aveți instalată o pompă de căldură adecvată pentru a oferi o sursă de încălzire și răcire cuprinzătoare și eficientă a locuinței.Cu toate acestea, nu toate pompele de încălzire sunt adaptabile la condiții de frig extrem.Ca urmare, trebuie să fii foarte atent când alegi unul pentru casa ta.

Contrar diferitelor concepții greșite de pe piață, pompa de căldură potrivită, cu caracteristicile corecte, poate funcționa eficient chiar și pe vremea cea mai rece.Pompele de căldură se dovedesc adesea a fi o alternativă excelentă și rentabilă în comparație cu alte forme de sisteme de încălzire.De asemenea, ajută la reducerea impactului asupra mediului, deoarece produc mai puține emisii și le puteți alimenta chiar cu surse de energie regenerabilă.

Dacă locuiți într-o regiune rece, trebuie să știți ce tip de sistem de pompare a căldurii va funcționa pentru casa dvs.Prin urmare, informațiile furnizate mai jos vă vor ajuta să luați decizia corectă.


Ce-pompe-de-caldura-functioneaza-cel mai bun-in-clime-rece

Măsurarea eficienței încălzirii pompei de căldură

Câțiva KPI (Indicatori cheie de performanță) pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când evaluați eficiența energetică a unei pompe de căldură.Acestea includ următoarele:

1. COP

POLIŢIST sau coeficientul de performanță este nivelul de căldură pe care o poate emite o pompă de căldură în comparație cu energia pe care o eliberează.De exemplu, dacă o pompă de căldură are un COP de 5, va produce cinci unități de căldură pentru fiecare watt de putere consumat.

2. HSPF

HSPF sau factorul de performanță sezonier de încălzire se referă la măsurarea eficienței de încălzire a unei pompe de căldură în modul de încălzire.Cunoscând scorul HSPF al pompei dvs. de căldură, veți determina care unități sunt cele mai eficiente în zilele reci de iarnă, deoarece temperaturile reduse pot reduce performanța acesteia.De asemenea, trebuie să ne amintim că un scor bun HSPF se traduce prin costuri de operare scăzute atunci când setați pompa de căldură în modul de răcire.

3. Temperatura nominală exterioară

Temperatura exterioară nominală se referă la cea mai scăzută temperatură pe care o pompă de căldură o poate produce o încălzire adecvată pentru gospodăria sau biroul dumneavoastră.Modul în care funcționează pompele de căldură cu sursă de aer este că atrag căldură din aerul din exterior.Aceasta înseamnă că atunci când aerul devine mai rece în timpul lunilor de iarnă, pompa de căldură trebuie să lucreze de două ori mai mult pentru a extrage căldura din ea și a o direcționa în casa ta.

Chiar dacă majoritatea pompelor de căldură de calitate pot funcționa eficient la temperaturi de până la 24 de grade, este întotdeauna bine să aveți un sistem de încălzire de rezervă pentru zilele de iarnă cu zăpadă.

Pompe de căldură care funcționează cel mai bine în climatele reci

Sursa de sol sau pompa de căldură geotermală este considerată de mulți ca fiind cel mai bun tip de pompă de căldură pentru vreme rece.Acest lucru se datorează faptului că este îngropat sub pământ, ceea ce îi conferă o sursă naturală de căldură.În cele mai multe cazuri, conductele sunt plasate în jos în pământ pentru a evita efectele vremii reci și ale înghețului.Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu vor îngheța din cauza condițiilor naturale de căldură.

Un alt lucru bun la astfel de pompe de căldură este că nu își pierd din eficiență în niciun moment al anului, spre deosebire de majoritatea pompelor de căldură instalate în exterior.

Pompe de căldură cu sursă de apă

Pompe de căldură cu sursă de apă sunt pompe de căldură geotermale care folosesc un corp de apă, cum ar fi un lac sau un iaz, pentru a încălzi gospodăriile sau birourile.Ele sunt de obicei o opțiune bună dacă se întâmplă să aveți un corp de apă în sediul dumneavoastră.Spre deosebire de ceea ce cred unii, pompele de căldură cu sursă de apă pot fi mai ieftin de instalat decât cele de la sol și oferă o temperatură mai consistentă, spre deosebire de pompele de căldură cu sursă de aer.

Cu toate acestea, este esențial să rețineți că o parte considerabilă a eficienței costurilor depinde de existența unui corp de apă care ar fi pregătit pentru o instalație de pompă de căldură cu sursă de apă.Lipsa acestora va însemna că această opțiune de încălzire nu va fi la îndemână.

Pompe de căldură cu sursă de aer

În prezent, majoritatea caselor și birourilor folosesc pompe de căldură cu sursă de aer pentru capacitățile lor de încălzire, răcire și încălzire.Cu toate acestea, ei tind să aibă unele dezavantaje semnificative în comparație cu omologii lor.Drept urmare, dacă optați pentru astfel de pompe de căldură, ar trebui să fiți la curent cu câteva lucruri.

După cum am menționat mai devreme, cantitatea de căldură pe care majoritatea pompelor de căldură cu sursă de aer o pot transfera în gospodăria dvs. depinde în principal de temperatura exterioară generală.Aceasta înseamnă că ori de câte ori scade temperatura, nivelul pompei de căldură vine de la pompa de căldură.Designul majorității pompelor de căldură cu sursă de aer le permite astăzi să emită suficientă căldură pentru aproximativ 80-90% din necesarul anual de încălzire.Acest lucru este de obicei suficient pentru a satisface 100% din nevoile de încălzire ale unei gospodării atunci când temperaturile sunt peste punctul de îngheț.

Dacă optați pentru un pompa de incalzire cu sursa de aer, probabil că va fi o idee bună să aveți o sursă de încălzire de rezervă pentru când temperaturile scad.În acest fel, poate relua de unde pompa de căldură începe să scadă în nivelurile de eficiență.De asemenea, puteți alege să achiziționați câteva canistre metalice mari de gaz și să le utilizați atunci când este necesar în alte șeminee false din casa dvs.Făcând acest lucru va însemna, de asemenea, că veți economisi costurile cu utilitățile, deoarece nu va trebui să fiți conectat la rețeaua de gaz sau să utilizați alte metode standard de încălzire.

A concluziona

Pompele de căldură pot fi o metodă excelentă și rentabilă de încălzire a locuinței sau a biroului, în comparație cu alte opțiuni convenționale.Sunt prietenoase cu mediul datorită emisiilor mai puține și pot fi alimentate chiar și cu surse regenerabile de energie în funcție de situație.Trucul este să-l găsești pe cel potrivit pentru casa sau biroul tău, care să îți permită să te bucuri de astfel de beneficii.

De asemenea, este bine de subliniat faptul că majoritatea pompelor de căldură mai noi au capacități îmbunătățite atunci când vine vorba de gestionarea vremii reci.Acesta este rezultatul noilor tehnologii care au fost aplicate în realizarea acestor pompe de căldură.În zilele noastre, pompa de căldură potrivită poate funcționa remarcabil de bine chiar și în cele mai reci condiții climatice.
Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692