Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce este o pompă de căldură cu combustibil dublu?

Ce este o pompă de căldură cu combustibil dublu?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-10-30      Origine:teren

Ce este o pompă de căldură cu două combustibili

O pompă de căldură cu combustibil dublu este un sistem conceput să funcționeze atât ca pompă de căldură cu sursă de aer, cât și ca cuptor cu gaz atunci când condițiile o cer.Spre deosebire de o configurație cu o încălzire-una-răcire, acest sistem are de obicei un cuptor cu gaz în interiorul clădirii și o pompă de căldură electrică la exterior.

În zilele mai blânde, când aveți nevoie de căldură, pompa de căldură electrică oferă căldură eficientă și rentabilă decât arderea gazului.Dar, pe măsură ce condițiile devin din ce în ce mai reci în timpul lunilor de iarnă, majoritatea sistemelor au un punct de referință în care vor arde apoi gazul.Acest lucru permite încălzirea eficientă și la costuri reduse a unei case pe tot parcursul anului.

Pompele de căldură cu combustibil dublu sunt un exemplu de configurații hibride de căldură concepute pentru a oferi atât încălzire, cât și răcire.Unele, cum ar fi pompele de căldură cu două combustibili, sunt chiar proiectate să folosească atât gaz, cât și aer cald exterior ca surse de combustibil, în funcție de sezonul anului.


De ce să mergeți cu combustibil dublu în loc de un sistem cu o căldură, una cu răcire?

Un sistem dublu de combustibil oferă avantajul comutării între două surse de combustibil în funcție de condițiile meteorologice predominante, ceea ce îl face mai eficient decât un cuptor tradițional pe gaz sau o pompă de căldură electrică.

În general, transferul de căldură costă mai puțin decât o face de fapt, iar tehnologia modernă a pompei de căldură cu sursă de aer a devenit super-eficientă, funcționând chiar și în condiții de până la 35F.În funcție de sistemul dvs., este posibil să puteți genera până la 3 kW de căldură pentru fiecare kW de electricitate, apoi să treceți la cuptorul cu gaz atunci când vremea devine extrem de scăzută.

Având un sistem dublu de combustibil, se reduce imediat costurile.După cum sa menționat deja, abilitatea de a alterna între diferite surse de combustibil este convenabilă.Vă permite să profitați de aerul cald din exterior în timpul anotimpurilor ușor calde pentru a vă încălzi casa la preț ieftin.Acest lucru este avantajos, mai ales, în perioadele de fluctuație a prețurilor la gaz.De obicei, producătorii trebuie să închidă producția atunci când trec de la iarnă la vară.Cu o pompă de căldură cu combustibil dublă, puteți trece doar la unitatea sursă de aer atunci când prețurile gazelor cresc vertiginos în lunile de vară și toamnă.

Pe lângă economiile pe termen lung, pot exista reduceri și credite fiscale care însoțesc această actualizare, ca parte a eforturilor globale de reducere a emisiilor nocive.Acum de ce contează astfel de stimulente?Ei bine, aceste pompe de căldură sunt mai mult decât sisteme de o căldură-una-răcire.Prin urmare, este posibil ca cineva să aibă nevoie de cablarea electrică a casei sale modernizată pentru a instala un fel de sistem pentru a avea controlul unității.Dacă nu aveți economii uriașe, acesta poate fi un proiect înfricoșător în general.

Rabaturile și reducerile de taxe ajută la atenuarea costurilor inițiale.Diferite regiuni au diferite programe de reduceri pentru a stimula tranziția la pompele de căldură cu două combustibili.Adresați-vă tipului dvs. HVAC sau companiei de utilități pentru a afla mai multe despre reducerile disponibile în locația dvs.


Componentele unei pompe de căldură cu combustibil dublu

După cum sa menționat deja, o pompă de căldură cu două combustibili este o combinație între un cuptor cu gaz și o pompă de căldură electrică pentru încălzirea și răcirea eficientă a spațiului, în funcție de temperatura exterioară.Astfel de sisteme dispun de obicei de un controler care le permite să alterne între cele două surse de combustibil (gaz și aer cald exterior).Iată o privire asupra funcțiilor diferitelor părți:


Pompa de caldura electrica

Pompa de căldură electrică este partea sistemului care este instalată în exteriorul clădirii pentru a acționa ca o pompă de căldură cu sursă de aer.Este setat să funcționeze atâta timp cât condițiile externe rămân peste 35°F.

Practic, trage căldura din aer și o transferă într-un lichid de răcire, care este apoi împins printr-un compresor care încălzește aerul la o temperatură mai mare de vapori care apoi se deplasează prin unitatea interioară pentru a distribui căldura.

Folosirea pompei electrice în condiții blânde de primăvară și toamnă are ca rezultat costuri de utilități mai mici decât ați plăti pentru a menține cuptorul cu gaz în funcțiune.De fapt, pompele de căldură cu sursă de aer au o eficiență de până la 300%, producând 3 kW de căldură pentru fiecare kW de energie electrică consumată.Dar eficiența reală va depinde de mărimea casei tale, de nivelul de izolare și de clima locală generală.


Cuptor pe gaz

Cuptorul pe gaz preia controlul atunci când temperatura exterioară scade sub 35°F și pompa electrică nu mai poate extrage suficientă căldură din aer pentru a încălzi suficient casa.Practic, cuptorul încălzește aerul, care trece apoi prin sistemul de conducte al casei cu ajutorul unui motor suflante.


Controlor

Funcționarea sistemului de încălzire cu combustibil dublu depinde de regulator.Acesta este un dispozitiv care decide când să comute între pompa de căldură sursă de aer și cuptorul cu gaz în funcție de temperatura interioară și exterioară.

Pe vremuri, trebuia să instalați seturi duble de combustibil pe sistem, dar în prezent, termostatele inteligente o vor face prin internet sau prin senzorul de temperatură interioară și vor decide când să comutați în funcție de setările dvs.


Pompe de căldură cu combustibil dublu față de alte sisteme de vindecare

În comparație cu alte sisteme de încălzire, pompele de căldură cu două combustibili sunt proiectate pentru funcționalitate sporită, eco-compatibilitate, longevitate și economii semnificative de costuri.

Un cuptor tradițional pe gaz, de exemplu, este proiectat doar pentru încălzire.Arde propan sau gaz natural pentru a produce căldură care este apoi combinată cu aerul din interiorul locuinței și distribuită prin sistemul de conducte cu ajutorul unui motor suflante.Veți avea nevoie de un sistem separat de aer condiționat pentru a asigura răcirea.Dar cu un sistem dublu de combustibil, ai două unități într-una, permițându-ți să-ți obții încălzirea și răcirea din același sistem.

Trecerea la partea sursă de aer a sistemului în timpul lunilor calde duce la economii semnificative și la reducerea emisiilor nocive.Un cuptor obișnuit are o eficiență de numai aproximativ 95%, în timp ce pompele de căldură cu două combustibili pot fi eficiente energetic până la 300%.

În plus, sistemele cu combustibil dublu durează mai mult decât cuptoarele clasice pe gaz, deoarece diferitele unități pornesc doar atunci când condițiile sunt optime.

Pe de altă parte, pompele de căldură cu combustibil dublu și pompele de căldură tradiționale oferă aceeași flexibilitate, permițându-vă să obțineți încălzirea și răcirea din același sistem.Ambele sunt sisteme adaptabile care funcționează în funcție de condițiile meteorologice predominante, dar sistemele duale oferă avantajul funcționalității pe tot parcursul anului.

Puteți trece la încălzirea pe gaz atunci când condițiile exterioare nu sunt suficient de calde.Pompele de căldură tradiționale funcționează numai atunci când există căldură în aerul din afara casei.Când condițiile devin înghețate, nu vei obține prea mult din ele și s-ar putea chiar să-ți irosești electricitatea.În plus, durata de viață a unei pompe de căldură tradiționale tipice este de aproximativ 15 ani, comparativ cu 20-25 de ani pentru sistemele cu combustibil dublu.


Cine ar trebui să instaleze pompe de căldură cu combustibil dublu?

Dacă încă sunteți pe gardul pompelor de căldură cu combustibil dublu, iată o privire asupra orelor și setărilor pentru instalarea unui astfel de sistem.


Clima locală variază între temperaturile extreme

Sistemele HVAC cu combustibil dublu combină o pompă de căldură cu sursă de aer pentru lunile calde și un cuptor cu gaz pentru anotimpurile reci.Dacă locuiți într-un loc care se confruntă cu temperaturi ridicate într-o parte a anului și temperaturi scăzute în cealaltă, este logic să utilizați un astfel de sistem pentru a profita de această variație a condițiilor meteorologice.

Nu are sens să instalați o pompă de căldură dublă în casele cu climă care rămân fierbinți pe tot parcursul anului, deoarece nu va trebui niciodată să utilizați unitatea de cuptor cu gaz.

Același lucru este valabil și pentru casele cu climă care rămân înghețate pe tot parcursul anului, partea sursă de aer a unității poate să nu ofere performanța dorită pentru a genera economii.Dacă doriți să generați economii și să reduceți emisiile nocive, pompele de căldură cu sursă de sol sunt cele mai bune pentru climatele mai reci


Prezența unor stimulente substanțiale

După cum am menționat deja, un sistem dublu de combustibil vă va costa suplimentar pentru achiziționare și instalare.Cu toate acestea, este posibil să puteți reduce o parte din costuri profitând de reducerile disponibile și de reducerile de taxe.Dacă sunt disponibile astfel de stimulente și ați făcut deja analiza și ați constatat că un sistem dublu de combustibil va duce la economii, nu lăsați ocazia să se piardă.


Folosești gaz propan

Majoritatea clienților cu gaze naturale tind să aibă facturi mai mici la utilități și, de obicei, nu sunt dispuși să cheltuiască în plus pentru a trece la un sistem cu combustibil dublu.Gazele naturale nu sunt atât de scumpe, așa că s-ar putea să nu merite să obțineți un sistem dublu de combustibil, cu excepția cazului în care acordați prioritate protecției climei (ceea ce este și o mare motivație).Pe de altă parte, am văzut prețuri fluctuante când vine vorba de propan, uneori chiar încălzind note extreme.Într-un astfel de caz, este logic să cheltuiți banii în plus și să treceți la un sistem dublu de combustibil.

Pentru a rezuma, o pompă de căldură cu două combustibili este o configurație HVAC care comută între două surse de căldură, de obicei gaz și aer exterior, în funcție de sezon și de preferințele personale.Vă permite să profitați de căldura exterioară în lunile fierbinți pentru a vă încălzi sau răci casa pentru ieftin și a trece la un cuptor cu gaz atunci când prima nu mai este optimă.

Acesta generează economii imediate sub formă de reduceri și reduceri de taxe, economii pe termen lung sub forma unei facturi de utilități mai mici și emisii nocive reduse.În plus, echipamentul durează mai mult deoarece fiecare piesă se pornește numai atunci când este optim.

Dacă doriți să aflați mai multe despre pompele de căldură cu combustibil dublu și alte tipuri de sisteme de încălzire și răcire, discutați cu tehnicienii noștri.Producem și furnizăm soluții de pompe de căldură clienților din întreaga lume și vom fi bucuroși să discutăm mai multe despre pompele de căldură cu combustibil dublu cu dvs. pentru a vă ajuta să faceți alegerea corectă.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692