Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Ce este un COP bun pentru o pompă de căldură aer-apă?

Ce este un COP bun pentru o pompă de căldură aer-apă?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2021-09-18      Origine:teren

Coeficientul de performanță, COP, este raportul dintre căldura sau frigul produs de o pompă de căldură și aportul specific de energie.Poliția ideală pentru sistemele cu pompe de căldură începe de la 2.0.Asta pentru pompele de căldură cu sursă de aer, în timp ce geotermalul începe de la 3.1.Totuși, poliția unei pompe de căldură poate fi peste 4,0.În ghidul de mai jos, vom discuta despre COP ideal al diferitelor unități de pompă de căldură și semnificația practică a COP.

Care este COP ideal pentru aer la o pompă de căldură apă?

Dacă utilizați o pompă de încălzire cu buclă închisă, COP-ul bun va scădea între 3,5 și 4,2.COP maxim, pe de altă parte, ar trebui să fie de 4,7+.

Cu o buclă deschisă, ideea COP se află între 4,0-4,5, în timp ce valoarea maximă este 5,0+.în cele din urmă, pompa de încălzire cu schimb direct are un COP bun de 4,1 și un maxim 0f 5,0+

COP nu trebuie confundat cu un rating de eficiență al pompelor de încălzire aer-apă.Pompele de căldură aer-apă au un rating SEER/răcire de 13 în nordul SUA și 14 în sud.Au un nivel minim HSPF/încălzire de 8,5.

În plus, pompele de căldură geotermale sunt clasificate în termeni de bucle și apă-aer vs. apă-apă.De asemenea, puteți vedea eficiența lor aici pe pagina Energy.gov.De asemenea, cele mai eficiente numere au întotdeauna semnul +, deoarece eficiența se îmbunătățește anual.


Bun-COP-pentru-o-pompa-de-caldura-aer-apa

Înțelegerea coeficientului de performanță

După cum sa spus mai devreme, coeficientul de performanță este un rating de performanță.Acesta arată modul în care pompa de încălzire a aerului la apă transferă căldura sau frigul față de energia electrică utilizată în mod efectiv.Amintiți-vă, pompele de căldură aer-apă transferă căldura de la temperatura scazuta zone la regiuni cu temperaturi ridicate.

Este împotriva legilor termodinamicii.Căldura ar trebui să curgă din regiunile calde către regiunile reci.În acest sens, transferul de căldură „în sus” împotriva legilor căldurii necesită muncă.Prin urmare, COP arată cât de eficient o pompă de căldură aer-apă face această activitate.Stabilește cantitatea de putere necesară unității pentru a deplasa o măsură fixă ​​de căldură la o temperatură fixă.

Dacă căutați câtă căldură transferă HP atunci când este alimentat cu o anumită cantitate de energie, COP este ceea ce căutați.De exemplu, aerul către pompa de căldură cu apă cu un COP de 2,5 va deplasa de 2,5 ori mai multă energie termică decât energia etică pe care o folosește.

Deci, cum determinați COP-ul aerului dvs. față de o pompă de căldură cu apă?

Pur și simplu, puteți spune unităților dvs. COP utilizând ecuația COP este egală cu câtul dintre energia ieșită și intrarea de energie.Unitatea de măsură a cantității de căldură deplasată este BTU, British Thermal Units per oră.Energia, pe de altă parte, se măsoară în wați.Și 1 BTU egal cu 0,293 wați.

De exemplu, o ieșire de energie a pompei de căldură aer-apă este de aproximativ 60.000 BTU.De asemenea, funcționează la 42000 de wați.Pentru a obține unitățile COP, înmulțiți BTU cu wați (60.000 X 0,293. Care ar trebui să vă dea 17.580.).Deci, energia produsă este de 17.580 de wați atunci când se deplasează aerul din interior în exterior sau invers.Apoi împărțiți wați de ieșire la wați de intrare 17.580/4.200.Asta iti da 4,18 COP.

Modalități prin care puteți îmbunătăți COP-ul dvs. HP

Pompe de caldura aer-apa COP poate fi îmbunătățită prin scăderea decalajului de temperatură la cald și la rece prin care funcționează unitatea.Deoarece pompele de încălzire aer-apă sunt bidirecționale, încălzire sau răcire, trebuie să reduceți temperatura de ieșire.Noua citire ar trebui să fie de 30 °C.Pentru a reduce zgomotul, trebuie să utilizați canale supradimensionate, podele cu conducte, pereți sau tavane.Pe de altă parte, temperaturile de intrare ar trebui crescute.Ar trebui să folosiți apă subterană în loc de aer în acest front.

Pompa de căldură poate fi îmbunătățită dacă dimensiunile schimbătorului de căldură intern sunt mărite.În consecință, aceasta crește eficiența în conformitate cu energia utilizată de compresor, deoarece reduce diferența de temperatură internă a unității față de compresor.

COP al răcitoarelor cu absorbție poate fi crescut prin utilizarea unei a doua etape sau a uneia trei.Răcitoarele cu efect dublu și triplu sunt super-eficiente în comparație cu răcitoarele cu un singur efect, cu COP-uri depășind 1. Cere presiuni mari, abur supraîncălzit, dar este încă o ușoară zece lire de vapori la 60 de minute pe tonă de răcire.

Factori care afectează performanța coeficientului

Pompele de căldură aer-apă absoarbe căldura și o deversează în pământ sau în apă în timpul verii.În aerul exterior, o sursă de aer efectuează același lucru.O pompă de căldură aer-apă extrage și evacuează cu ușurință căldura.Acest lucru se datorează temperaturilor mai calde ale solului în timpul iernii și mai răcoroase în anotimpurile de vară.

În ciuda acestui fapt, unii factori îi pot împiedica performanța, cum ar fi:

Tipul buclei aer-apă

Cel mai mare COP este de obicei asociat cu pompele de căldură cu circuit deschis.Pe de altă parte, bucla închisă va avea COP-uri relativ corecte, dar nu la fel de mult ca cea deschisă.

Scop

Ca și în cazul multor pompe de căldură geotermale, acestea funcționează cel mai bine în modul de răcire și nu în încălzire.

Funcționează pe treapta înaltă sau pe treapta joasă?

Pompe de căldură geotermaleau o caracteristică cu două compresoare.Este consumată mai puțină energie atunci când este utilizată doar în treapta inferioară.Deci, COP-ul pompei de căldură crește în timp ce este pe treapta joasă.

Temperaturile exterioare

Temperatura de afară are un impact mare.De exemplu, dacă pompa de căldură care condiționează aerul casei tale și temperatura exterioară este de 80 F și 70 F, decalajul este de zece grade în interior.Este destul de simplu să dispersi căldura la 80F.Cu toate acestea, dacă temperaturile exterioare ajung la 110 F, pompa de căldură trebuie să se încordeze mai mult și să utilizeze mai multă energie, reducând COP.

Încheierea

Privind retrospectiv, un COP bun pentru o pompă de încălzire aer-apă ar trebui să fie peste 4,0.cu toate acestea, există încă alți factori în joc.Care este tipul de loop pe pompa dvs. de consum aer-apă?Îl rulezi în modul de răcire sau în modul de încălzire?Folosești treapta înaltă sau treapta inferioară?În general, o pompă de căldură poate funcționa cu un COP de 4,7+ cu condiția să funcționeze optim.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692