Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / De ce îngheață pompa mea de căldură iarna?

De ce îngheață pompa mea de căldură iarna?

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2023-09-08      Origine:teren


Toată lumea apreciază eficiența și performanța all-in-one ale pompelor de căldură, deoarece acestea asigură în mod eficient aer condiționat vara și căldură iarna.Cu toate acestea, uneori dezvoltă un strat de gheață, lăsând utilizatorii cu întrebări precum: de ce pompele de căldură îngheață?


Am răspuns deja la una dintre cele două întrebări sezoniere, care este: de ce îmi îngheață pompa de căldură vara?În această postare pe blog, vom discuta despre cealaltă întrebare – de ce este pompa mea de căldură înghețată iarna?


Pompa de caldura inghetata iarna


Pe lângă faptul că vă spunem de ce pompa dvs. de căldură a înghețat iarna, vă vom explica dacă este normal, când ar trebui considerată o problemă, efectele și cum poate fi remediată.Continuați să citiți și veți ști ce să faceți cu pompele de căldură înghețate iarna.


Este normal ca pompele de căldură să se înghețe iarna?


În primul rând, pompa de căldură poate îngheța iarna?Da, se poate.Este normal să vezi gheață pe pompa de căldură iarna.Practic, unitatea exterioară care îngheață iarna poate fi atribuită sistemului de funcționare al pompei de căldură, care implică transformarea agentului frigorific în gaz și apoi condensarea pe măsură ce intră în contact cu serpentina exterioară.În climatele mai reci, acest proces de condensare duce cu ușurință la îngheț.


Din fericire, pompele de căldură sunt fabricate cu o funcție anti-îngheț care reduce această problemă.Aceasta este o caracteristică importantă, în special pentru pompele de căldură utilizate în climatele reci.Pompele de căldură au un ciclu de dezghețare care se pornește automat când ating o anumită temperatură.În acest fel, unitatea este împiedicată să se înghețe complet.


Pompă de căldură înghețată pe vreme rece


A pompă de căldură sursă de aer pentru climă rece este echipat cu senzori de temperatură care ajută la activarea funcției de dezghețare.De asemenea, vine cu un cronometru, care necesită ca compresorul să funcționeze pentru un anumit timp înainte de începerea ciclului.Durata pentru aceasta poate fi setată la 30 de minute până la 2 ore, în funcție de producător.


Unii producători proiectează sistemul anti-îngheț pentru a porni timpul după ce senzorul a semnalat înghețul.Alți producători setează cronometrul după finalizarea ultimului ciclu de dezghețare, ignorând senzorul.Majoritatea funcțiilor de dezghețare sunt limitate la un ciclu de maximum 10 minute.De fapt, acest lucru este mai mult decât suficient pentru a vă repara pompa de căldură înghețată iarna.


Când sunt considerate probleme pompele de căldură înghețate?

De obicei, funcția anti-îngheț este tot ceea ce este nevoie pentru a dezgheța o pompă de căldură care îngheață iarna.Cu toate acestea, pot exista apariții când ciclul de dezghețare nu este suficient pentru a ține pasul cu o pompă de căldură înghețată în timpul iernii.


Atunci când o pompă de căldură are gheață pe sistem pentru prea mult timp, aceasta poate cauza defecțiuni sau chiar deteriora componentele mecanice ale sistemului.Aceasta înseamnă că nu numai că bobinele nu vor putea trage aer rece din interiorul casei tale, ci și capacitatea de ieșire de căldură a sistemului va fi afectată.


De fapt, dacă lăsați pompa de căldură să continue să funcționeze atunci când aerul este imposibil să treacă prin aripioare, pot exista mai multe daune, cum ar fi palele ventilatoare sparte, scurgeri de agent frigorific și bobine exterioare deteriorate.


Dacă vedeți următoarele semne, atunci pompa de căldură poate avea într-adevăr o problemă

 • Aerul nu poate fi tras în aripioare.

 • Pompa de căldură a fost complet înghețată de mult timp.

 • Bobinele superioare și interioare ale pompei de căldură sunt acoperite cu gheață.

 • Se poate observa ca este inghet pe serpentina, dar functia de dezghetare nu este activata.

Pentru a evita această problemă, cel mai bine este să apelați un tehnician HVAC certificat pentru a vă inspecta amănunțit sistemul de pompă de căldură casnică.


Care sunt efectele înghețului pompei de căldură în timpul iernii?

Înghețarea pompei de căldură pe vreme rece provoacă mai multe efecte negative, care includ:


 • Eficiență redusă: acumularea de gheață pe serpentinele pompei de căldură blochează schimbul de căldură.Acest lucru reduce eficiența de încălzire a sistemului, rezultând un consum crescut de energie.


 • Costuri de operare crescute: Din cauza capacității reduse de încălzire, pompa de căldură trebuie să funcționeze mai mult pentru a compensa eficiența scăzută, rezultând facturi mai mari la energie.


 • Risc de deteriorare: ciclurile repetate de îngheț-dezgheț pot deteriora părțile mecanice ale pompei de căldură, cum ar fi paletele ventilatorului, agentul frigorific și serpentinele, ceea ce provoacă costuri suplimentare.


 • Încălzire inadecvată: în cazuri grave, acumularea extinsă de gheață poate cauza oprirea completă a sistemului pompei de căldură sau furnizarea de încălzire necorespunzătoare, lăsând casa rece.


 • Durată de viață mai scurtă: efectul înghețului frecvent al pompei de căldură în timpul iernii și presiunea asupra sistemului pompei de căldură are ca rezultat o durată de viață utilă redusă.


Ce face ca pompa de căldură să înghețe iarna?

Mai jos, vom răspunde la întrebarea: de ce pompa mea de căldură continuă să înghețe?De fapt, nu există un motiv unic pentru acest lucru, în ciuda faptului că pompele de căldură sunt dotate cu caracteristici de dezghețare care asigură că continuă să funcționeze perfect în ciuda condițiilor la care sunt expuse.


Pompa de căldură îngheață iarna


Practic, există aproximativ 5 motive asociate cu întrebarea „de ce îngheață pompa mea de căldură”.Sunt:


 1. Defecțiune tehnică

În ciuda faptului că pompele de căldură au un principiu simplu de funcționare, în realitate, este un aparat ușor complicat cu multe componente în mișcare.De asemenea, unitatea exterioară este expusă unor elemente destul de dure pe tot parcursul anului, mai ales dacă locuiți în medii mai reci.Din acest motiv, nu este o surpriză dacă o parte a pompei de căldură nu funcționează peste orele suplimentare.


Mai jos sunt enumerate câteva probleme tehnice care pot cauza funcționarea defectuoasă a pompei de căldură și înghețarea în timpul iernii.


 • Niveluri scăzute de agent frigorific (scurgeri de agent frigorific): Dacă nu există suficient agent frigorific în pompa de căldură, acesta nu poate absorbi atât de multă căldură cât este necesar, făcând ca serpentina să înghețe dacă este expusă la un climat foarte rece.De asemenea, dacă pompa de căldură a fost produsă cu mult timp în urmă, este posibil să folosească Freon R-22, un agent frigorific care a fost eliminat treptat din cauza orientările EPA.


 • Placă de control dezghețare defectă: această placă controlează răspunsul funcției de dezghețare la înghețarea pompelor de căldură.Dacă funcționează defectuos, procesul de dezghețare și sincronizarea ciclului vor fi compromise, rezultând o bobină înghețată.


 • Supapa de inversare defectă: Supapa de inversare este diferența majoră dintre aparatul de aer condiționat și pompa de căldură.Scopul său este de a schimba direcția agentului frigorific, făcând pompa de căldură să îndeplinească atât funcțiile de încălzire, cât și de răcire.Dacă supapa de inversare este defectă, pompa de căldură nu se va putea dezgheța corect atunci când începe să înghețe.


 • Motoare de ventilator deteriorate: Când ventilatorul funcționează defectuos și nu suflă suficient aer peste serpentina exterioară a evaporatorului, serpentina va îngheța, ceea ce duce la oprirea pompei de căldură.


 1. Flux de aer blocat

Principalul catalizator al principiului de funcționare a pompei de căldură este fluxul de aer.Nu numai că transferă aerul încălzit în interiorul casei tale, ci și mișcă aerul din interiorul casei în mediul exterior.Deci, atunci când acest flux de aer devine blocat, aerul nu poate trece suficient peste serpentinele evaporatorului.Acest lucru face ca bateriile să se răcească la o temperatură necorespunzătoare, ducând la înghețarea pompei de căldură în timpul iernii.


Exemple de scenarii care cauzează blocarea fluxului de aer sunt atunci când există frunze sau copaci în jurul pompei de căldură.Un alt lucru este atunci când există un filtru de aer înfundat pe sistemul dumneavoastră de pompă de căldură.


 1. Prea Multă Umiditate

Elementele majore pe care nu ar trebui să le permiteți să rămână prinse în pompa de căldură sunt acumularea de apă și umiditatea suplimentară.Nu sunt prietenii tăi, de aceea ar trebui să previi orice mijloace prin care apa poate pătrunde în pompa ta de căldură.


Ar trebui evitate situații precum un jgheab spart care lasă loc ca excesul de apă să se toarne pe pompa de căldură sau înghețarea apei la baza pompei de căldură.Ele pot crește semnificativ șansele de a avea o pompă de căldură înghețată iarna.


 1. Lipsa de intretinere

Chiar dacă pompele de căldură sunt construite să fie puternice și să reziste peste 2 decenii, ele necesită totuși întreținere cel puțin o dată pe an de către un expert în pompe de căldură.Acest lucru anual va asigura că pompa de căldură își păstrează eficiența pe toată durata de viață.


În timpul întreținerii, expertul HVAC va efectua o verificare completă a sistemului și va efectua procese precum schimbarea filtrelor de aer, curățarea serpentinelor de evaporare exterioare, lubrifierea motoarelor ventilatorului etc.


 1. Plasarea

Baza unde este amplasată pompa de căldură este foarte importantă.Nu ar trebui să stea pe pământ, deoarece poate fi expus la apele subterane sau poate fi amplasat acolo unde apa curge în el.Acest lucru poate crește șansele ca pompa de căldură să înghețe iarna.


Cum să remediați înghețarea pompei de căldură în timpul iernii


Ce să faci dacă pompa de căldură îngheață iarna?Ei bine, există mai mulți pași pentru a dezgheța sistemele cu pompe de căldură.Ei includ:


 • Inspectați filtrele de aer.Un flux bun de aer este un pas convingător pentru a împiedica pompa de căldură să înghețe iarna.Dacă este înfundat sau murdar, poate afecta în mod semnificativ fluxul de aer.Așadar, curățați sau înlocuiți filtrele de aer atunci când este necesar.


 • Asigurați-vă că orificiile de ventilație și prizele de aer rece nu sunt restricționate.Nu puneți mobilier sau orice obiect prea aproape de orificiile de aerisire și de registre ale pompei de căldură.De asemenea, nu stivuiți cutii sau alte obiecte în fața lor.


 • Reparați jgheaburile sparte și curățați-le pe cele care debordează care furnizează apă în sistemul pompei de căldură.Când jgheaburile sunt blocate cu frunze, acestea se pot revărsa în pompa de căldură, cauzând înghețarea acesteia.Dacă nu aveți jgheaburi în casă, instalați-le astfel încât apa să nu curgă în pompa de căldură.


 • Un alt lucru de verificat este nivelul solului.În orice moment, nivelarea trebuie să fie egală.O parte nu ar trebui să fie mai înaltă decât cealaltă, deoarece aceasta poate împiedica calea de drenaj pentru orice gheață care se topește în timpul ciclului de dezghețare.De asemenea, poate restricționa fluxul de aer, ceea ce contribuie la acumularea de gheață.Acesta este motivul pentru care cel mai bine este să plasați pompa de căldură pe o placă de beton care se află la cel puțin câțiva centimetri deasupra solului.


 • După ce toate acestea sunt făcute și pompa de căldură nu mai funcționează eficient, mergeți în interior pentru a porni manual ventilatorul de la termostat.Dacă orificiile de ventilație nu încep să ofere o ieșire de calitate în câteva minute, atunci problema ar putea fi cu motorul suflantei.În acest moment, cel mai bine este să apelați la un expert HVAC.


 • Programați periodic o verificare de rutină cu expertul dumneavoastră în pompă de căldură.Acest lucru va ajuta foarte mult pentru a preveni condițiile care în cele din urmă duc la înghețarea pompelor de căldură în timpul iernii.


Măsuri antiîngheț pentru pompele de căldură cu sursă de aer în timpul iernii

Când intrăm în sezonul rece de iarnă, trebuie să prevenim înghețarea și extinderea apei din sistemul pompei de căldură cu sursă de aer, ceea ce duce la deteriorare.Pentru a vă permite să utilizați mai bine sistemul pompei de căldură și să evitați defecțiunea unităților cu pompă de căldură, este necesar să utilizați unitățile cu pompă de căldură conform manualului sau instrucțiunilor de utilizare ale pompei de căldură cu sursă de aer.În același timp, pregătiți-vă bine pentru anti-îngheț iarna pentru a asigura siguranța și utilizarea normală a sistemului dvs. de pompă de căldură, evitând deteriorarea înghețului și pierderea inutilă a sistemului de încălzire a aerului cauzate de pene de curent, lipsă de apă sau funcționare necorespunzătoare.


Izolarea țevilor

Când temperatura ambiantă atinge punctul de îngheț, temperatura apei unui încălzitor de apă cu pompă de căldură scade rapid.Dacă conducta de apă caldă și conducta de retur nu iau măsuri de izolare, consumul de căldură va fi accelerat.Încălzitoarele de apă cu sursă de aer utilizează în principal bumbac termoizolant sau spumă poliuretanică pentru izolarea țevilor.Țevile mici sunt în general izolate cu bumbac termoizolant, în timp ce cele mari sunt adesea izolate cu spumă poliuretanică.


Asigurați-vă că pompele de căldură sunt pornite atunci când sunt în utilizare normală.

Menținerea sursei de alimentare a pompei de căldură pe timpul iernii nu poate asigura doar că încălzitorul de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer poate furniza apă caldă toată ziua și, de asemenea, asigurați-vă că unitatea nu înghețează pentru a putea funcționa normal.Atât încălzitoarele de apă cu pompă de căldură cu sursă de aer, cât și unitățile de încălzire își pot porni funcția automată de protecție împotriva înghețului atunci când temperatura exterioară este scăzută iarna.


Atunci când unitățile cu pompă de căldură nu sunt folosite iarna, apa trebuie drenată la timp.

Dacă unitatea pompei de căldură cu sursă de aer nu funcționează iarna sau necesită o oprire lungă, cum ar fi întreruperi frecvente de curent și oprire pe timp de noapte, apa din sistem ar trebui să fie golită pentru a preveni orice deteriorare cauzată de îngheț.Și sursa de alimentare trebuie întreruptă cu un capac de protecție pentru a acoperi unitatea.Când rulați din nou, vă rugăm să verificați bine sistemul înainte de a porni.


Antigelul trebuie adăugat la unitatea pompei de căldură cu sursă de aer dacă apa nu este scursă.

În funcție de utilizarea specifică a clienților, atunci când apa din unitate este incomod de scurs și golit iarna și apa sau curentul pot fi întrerupte, întregul sistem de încălzire cu pompă de căldură cu sursă de aer trebuie adăugat cu lichid antigel.Selectarea lichidului antigel trebuie să se bazeze pe temperatura minimă locală ca parametru important.


De-a face cu o pompă de căldură înghețată


Dacă se constată că conducta încălzitorului de apă a sursei de aer a fost înghețată, dar nu a fost crăpată, nu loviți în conductă și nu turnați apă fierbinte pe conductă.Așteptați doar să se topească natural.


Contactați SPRSUN pentru a obține pompe de căldură cu funcție anti-îngheț

Fondată în 1999, SPRSUN oferă diverși clienți din întreaga lume pompe de căldură de calitate angro și și-a câștigat reputația de unul dintre cei mai importanți producători mondiali de pompe de căldură.Folosim tehnologii avansate pentru a depăși norma și pentru a inventa pompe de căldură moderne cu mediu scăzut, care pot rezista la condiții dure, în special în zonele reci.Produsele noastre sunt populare în regiuni mai reci, cum ar fi Finlanda, Suedia, Danemarca, Japonia, Germania și așa mai departe.


Echipată cu tehnologia noastră anti-îngheț dezvoltată de sine și cu un compresor rotativ cu tehnologie Panasonic Enhanced Vapor Injection (EVI), pompa noastră de căldură funcționează eficient și se dezgheță rapid în climatele reci, unde temperatura ambientală este cuprinsă între -30⁰C și 50⁰C.Pentru pompe de căldură de calitate superioară cu funcție antiîngheț, nu căutați mai departe decât SPRSUN.Produsele noastre sunt testate, de încredere și verificate de diverse organizații de reglementare, cum ar fi MCS, ISO, CE, CB, KEYMARK, SAA, CCC și ERP.


Experții noștri sunt disponibili 24/7 pentru a discuta mai multe cu dumneavoastră în legătură cu nevoile dumneavoastră.Puteți contactaţi-ne acum.


Cum funcționează SPRSUN sistemele anti-îngheț cu pompă de căldură

SPRSUN și-a dezvoltat independent modul de control al dezghețarii inteligent PID.Timpul de dezghețare nu depășește 20% din ciclul de funcționare.Prin detectarea temperaturii ambientale, a temperaturii bobinei vaporizatorului și a temperaturii gazului de retur a compresorului, modul de control inteligent al degivrării PID calculează diferența de temperatură și timpul de lucru acumulat al compresorului pentru a evalua condițiile de înghețare ale evaporatorului.


Când condițiile de dezghețare sunt îndeplinite, modul de dezghețare va fi intrat automat pentru a preveni confuzia și consumul de energie dezghețați de unitatea, ceea ce va îmbunătăți fiabilitatea și economia întregii unități.Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692