Diferite tipuri de sisteme de răcire

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-07-27      Origine:teren

Un sistem de răcire se referă la un echipament sau un aparat special folosit pentru a elimina căldura pentru a asigura o răcire uniformă în întreaga cameră, clădire sau structură.Un sistem de răcire asigură, de asemenea, o ventilație adecvată și constantă și ajută la îmbunătățirea calității aerului din interior.În comparație cu sistemele de încălzire, sistemele de răcire sunt mai complicate, deoarece utilizați energie pentru a elimina căldura.

În lumea sistemelor de răcire, există o varietate de soluții, fiecare potrivită pentru diferite sarcini de răcire.Aici este o prezentare cuprinzătoare a diferitelor tipuri de sisteme de răcire utilizate pentru a răspunde nevoilor specifice de răcire, ventilație și dezumidificare în clădiri sau unități rezidențiale, comerciale și industriale.


1. Aer conditionat central


Aparatele centrale de aer condiționat sunt cel mai comun tip de sistem de răcire utilizat în mediile rezidențiale.Ele sunt, de asemenea, prima alegere pentru răcirea mediului comercial, cum ar fi un birou.Un aparat de aer condiționat central este conceput pentru a răci o întreagă structură în care este prezentă ventilația.

Un sistem central de aer condiționat este alcătuit dintr-o bobină de evaporare, compresor, bobină de condensator, o supapă de expansiune și conducte.Bobina de evaporare este situată în interiorul dispozitivului de tratare a aerului unui aparat de aer condiționat central și este umplută cu agent frigorific rece.

Agentul frigorific rece atrage căldură din aerul care trece prin evaporator.Agentul frigorific se transformă în vapori caldi.Aerul care trece prin bobină pierde căldură și umiditate, iar aerul de uscător răcit rezultat este alimentat în întreaga clădire prin conducte.


Sistem de condiționare centrală amplasat pe acoperișul clădirii


În fiecare sistem, unitatea de compresor considerabilă situată în aer liber conduce procesul de răcire.Atrage vapori de agent frigorific încălzit, comprimând vaporii într-o formă densă.Creșterea temperaturii și a presiunii împing agentul frigorific prin condensator.

Un ventilator al condensatorului de pe unitatea exterioară direcționează aerul prin serpentina condensatorului, care activează fluxul de aer pentru a elimina căldura conținută în agentul frigorific.Acest proces transformă agentul frigorific din vapori fierbinți într-un lichid fierbinte.Supapa de expansiune completează procesul de climatizare prin transformarea agentului frigorific lichid fierbinte înapoi într-o ceață rece (prin reducerea presiunii) pentru a se pregăti pentru întoarcerea sa prin evaporator.

La aparatele de aer condiționat centrale, același sistem de conducte de aer este utilizat cu un cuptor pentru a obține încălzirea forțată cu aer cald.Multe aparate de aer condiționat centrală folosesc ventilatorul cuptorului pentru a distribui aerul răcit în conducte.Există două tipuri principale de sisteme centrale de aer condiționat.Acestea includ o unitate ambalată și o unitate de aer condiționat de tip split.

O unitate de aer condiționat ambalată este considerată mai rentabilă și mai practică, ceea ce o face o alegere ideală pentru setările comerciale.Într-o unitate ambalată, condensatorul, compresorul și evaporatorul sunt toate găzduite într-un singur dulap, care este de obicei situat pe o placă de beton în apropierea fundației sau a unui acoperiș.

Conductele de retur și alimentarea cu aer cald provin din spații interioare prin pereții exteriori sau acoperișul clădirii și se conectează la unitatea de aer condiționat ambalată.Aerul fierbinte trece apoi printr-un ciclu de refrigerare unde este răcit prin transfer de căldură.Aerul acum rece este pompat din partea din față a unității în spațiile care au nevoie de răcire.

O unitate de aer condiționat de tip split funcționează în mod similar, dar cuprinde două componente – o unitate interioară și una exterioară.Unitatea exterioară conține compresorul și condensatorul, în timp ce unitatea interioară conține evaporatorul.

Dulapul de interior poate conține, de asemenea, un dispozitiv de tratare a aerului sau un cuptor.Ca atare, o unitate de tip split nu produce zgomot în interiorul clădirii.Un sistem de tip split este mai eficient și fără zgomot, dar este și mai costisitor.


2. Răcitoare prin evaporare


Un răcitor prin evaporare este un sistem de răcire care răcește aerul prin evaporarea apei.Se deosebește de alte sisteme de aer condiționat, care utilizează cicluri de refrigerare cu absorbție sau comprimare a vaporilor.Un răcitor prin evaporare valorifică faptul că apa absoarbe o cantitate mare de căldură pentru a se evapora.

Deși răcitoarele cu evaporare, denumite și răcitoare de mlaștină, sunt mai puțin comune decât sistemele centrale de aer condiționat, acestea sunt o opțiune ideală în zonele foarte calde și uscate.Acest sistem de răcire este, de asemenea, relativ ieftin și necesită mai puțină energie în comparație cu alte tipuri de răcire.De obicei, răcitoarele cu evaporare rezidențiale, comerciale și industriale utilizează evaporarea directă.

Un răcitor prin evaporare obișnuit este un recipient închis din plastic sau metal, cu părți laterale ventilate, care conține plăcuțe de răcire prin evaporare.Un ventilator (acționat de un motor electric) mișcă aerul și o pompă trece apa peste plăcuțele de răcire.Puteți monta unitățile de răcire pe pereții exteriori, ferestre sau acoperișuri ale clădirilor.

Ventilatorul atrage aerul ambiental prin orificiile laterale ale unității și plăcuțele de răcire.Apa din tampoane se evaporă din cauza căldurii din aer.Tampoanele de răcire sunt re-umezite în mod constant pentru a menține procesul de răcire.Aerul rece și umed circulă în spațiile clădirii printr-un orificiu de ventilație din perete sau acoperiș.

Deoarece aerul de răcire vine din exteriorul clădirii, trebuie instalate una sau mai multe orificii mari de aerisire pentru a permite aerului să se deplaseze din interior spre exterior.Răcitoarele cu evaporare vin în diferite dimensiuni pentru a se potrivi diferitelor cerințe și medii de răcire.Există mai multe avantaje ale unui sistem de răcire prin evaporare față de aerul condiționat bazat pe refrigerare.

Cel mai important, costul de operare este semnificativ mai mic.Răcitoarele cu evaporare nu au compresoare, iar consumul de energie este limitat la pompa de apă și ventilatorul centrifugal, care au un consum redus de curent.De asemenea, fluidul de operare este apă, eliminând astfel nevoia de agenți frigorifici speciali precum CFC și amoniacul, care sunt scumpi de înlocuit, pot fi toxici și sunt supuși unor reglementări stricte de mediu.

Răcitoarele cu evaporare sunt, de asemenea, mai ușor de instalat și întreținut.Dacă sunteți înclinat din punct de vedere mecanic, puteți instala singur echipamentul și puteți reduce considerabil costul de instalare.Echipamentele frigorifice necesită de obicei o instalare profesională.

În plus, singurele componente mecanice din răcitoarele cu evaporare sunt pompa de apă și motorul ventilatorului.Puteți înlocui sau repara cu ușurință aceste componente la un cost scăzut, eliminând serviciile adesea costisitoare ale profesioniștilor HVAC.


3. Aer condiționat mini-split fără conducte


Sistemele mini-split sunt un sistem de răcire popular, precum și o soluție ideală de modernizare pentru adăugări de încăperi în case sau spații interioare fără conducte.Similar cu unitățile centrale de aer condiționat, mini-split-urile au un compresor și un condensator exterior și o unitate de tratare a aerului interioară cu un evaporator.Diferența dintre acest sistem de răcire și un aparat de aer condiționat central este că fiecare zonă sau cameră are dispozitivul său de tratare a aerului.

Fiecare unitate interioară este conectată la unitatea exterioară de aer condiționat printr-o conductă care transportă fluidul frigorific și liniile electrice.Unitățile interioare sunt de obicei montate pe tavan sau pe perete.Unitatea exterioară extrage aer cald și utilizează ciclul de refrigerare pentru a-l răci.Unitățile interioare circulă și distribuie aerul rece condensat.

Principalul avantaj al aparatelor de aer condiționat mini-split fără conducte este flexibilitatea oferită în răcirea zonelor sau camerelor individuale.Prin furnizarea de unități de răcire dedicate pentru fiecare spațiu, puteți îndeplini cu ușurință diferitele cerințe de confort ale diferitelor spații, personalizând intervalul de temperatură pentru fiecare.Deoarece sistemele mini-split fără conducte elimină nevoia de conducte, evitați și pierderile de energie asociate cu sistemele centrale de aer condiționat.

Principalul dezavantaj al aparatelor de aer condiționat mini-split fără conducte este costul inițial de achiziție și instalare.Aceste unități costă în medie mai mult decât unitățile centrale de aer condiționat tipice de aceeași dimensiune.De asemenea, trebuie să instalați o unitate separată pentru fiecare spațiu.

Cu toate acestea, atunci când luați în considerare pierderile de energie și costurile rezultate asociate cu instalarea conductelor de aer pentru aparatele centrale de aer condiționat, un sistem mini-split fără conducte vă poate oferi economii de energie pe termen lung.Ca atare, este important să luați în considerare nevoile dvs. de energie și alți factori pentru a determina dacă un sistem de răcire mini-split fără conducte este cea mai bună soluție pentru nevoile dvs.


4. Pompe de căldură


Poate părea contraintuitiv că o pompă de căldură poate servi ca sistem de răcire.O pompă de căldură este foarte asemănătoare cu un sistem central de răcire descris mai devreme.

O pompă de căldură furnizează aer încălzit prin conducte pentru a menține spațiile calde în timpul lunilor de iarnă și asigură răcirea centrală în timpul lunilor de vară.La fel ca un sistem central de aer condiționat, o pompă de căldură mai cuprinde o unitate de compresor exterioară și o unitate de evaporare interioară.Este în esență un aparat de aer condiționat cu două sensuri.


poza pompei de caldura


SPRSUN este unul dintre cei mai importanți producători de aparate de aer condiționat cu pompă de căldură de înaltă calitate, cu funcționalitate de răcire.Compania are o gamă largă de diferite tipuri de pompe de căldură aer conditionat.SPRSUN a deservit în mod constant piețele din Europa de Nord și de Vest, care s-au confruntat cu temperaturi în creștere și au înregistrat temperaturi ridicate în timpul verii în ultima perioadă.SPRSUN are numeroase proiecte în diverse țări europene, inclusiv Polonia, Danemarca, Țările de Jos și România.

Pompele de căldură au apărut ca o soluție nouă care îi ajută pe rezidenții din Europa de Nord și de Vest să se mențină răcoroasă în timpul verii și caldă iarna.SPRSUN pompele de căldură pot îndeplini în mod eficient sarcini duble de încălzire și răcire, făcându-le astfel o potrivire ideală pentru această regiune care poate fi neplăcută iarna și din ce în ce mai arzătoare vara.

În lunile reci, a SPRSUN pompă de căldură pentru climă rece extrage căldură din aer, care este apoi distribuită printr-o clădire pentru a încălzi încăperile.În lunile calde, acest sistem este inversat.Pompa de caldura extrage caldura din incaperi si spatii si transfera caldura in exterior, racind astfel incaperea si facandu-le mai confortabile.


5. Sisteme de aer condiționat pentru încăperi sau ferestre


Unitățile de aer condiționat din cameră sunt sisteme dedicate pe care le montați pe un perete sau pe fereastră.Mașina este instalată într-un aerisire special sau ca parte a unei ferestre, prin care o secțiune a unității rămâne în interiorul încăperii, în timp ce o altă secțiune se află în afara camerei.

Unitățile de aer condiționat din cameră extrag aerul cald din cameră și îl trec prin serpentina de refrigerare pentru a-l răci.Acest aer rece trece prin conducta de aer condiționat, care condensează și condiționează aerul, menținând încăperea rece.Unitățile de aer condiționat din cameră sunt evaluate prin evaluarea eficienței energetice (EER), care ia în considerare puterea de răcire peste consumul de energie.Un EER mai mare înseamnă că sistemul de răcire este mai eficient.

Trebuie să instalați unități unice de aer condiționat în fiecare cameră pentru a le răci separat.De asemenea, trebuie să instalați unitățile în funcție de dimensiunea camerei.Rețineți că unitățile de AC din cameră individuală costă semnificativ mai puțin decât unitățile centrale de AC.Aparatele de aer condiționat din cameră/fereastră oferă personalizare superioară și sunt fără probleme.Puteți controla temperatura camerei individuale în funcție de preferințele dvs.


Concluzie


Una peste alta, un sistem de răcire eficient este vital pentru confortul atât de necesar în zilele caniculare.Când alegi un sistem de racire pentru locuinte, aplicații comerciale sau industriale, există mai mulți factori pe care trebuie să îi luați în considerare.Acești factori includ clima, dimensiunea spațiilor care necesită răcire, dimensiunea unității de răcire, bugetul dvs. și rentabilitatea sistemului.


Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692