Acasă / Blogul pompei de caldura / Blogul industriei / Blogul industriei / Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra o pompă de căldură

Factori de luat în considerare înainte de a cumpăra o pompă de căldură

Vizualizări:0     Autor:Editor de site-uri     Timpul publicarii: 2022-12-03      Origine:teren

Pompele de căldură sunt printre cele mai eficiente modalități de a răspunde nevoilor rezidențiale de încălzire și răcire.Ele furnizează de două ori mai multă energie pe care o consumă, au costuri de funcționare mai mici, necesită mai puțină întreținere și reduc emisiile de carbon.Datorită acestor și altor beneficii, numărul de pompe de căldură instalate în spațiile rezidențiale și comerciale a crescut constant în ultimii ani.

Fiecare gospodărie are nevoi diferite de încălzire și răcire.Cu toate acestea, în calitate de utilizator final care dorește să achiziționeze o pompă de căldură, există câteva considerații importante de luat.Trebuie să faceți o alegere bine informată pentru a profita la maximum de sistemul dumneavoastră de pompă de căldură și pentru a vă bucura de numeroasele sale beneficii.Mai jos este o prezentare generală a celor mai importanți factori de care trebuie să luați în considerare înainte de a cumpăra o pompă de căldură.


a4dcbaf8-2d9e-4aea-92c2-676e6218ad2d


1. Condiții climatice


Condițiile climatice în care locuiți sunt un aspect important atunci când achiziționați un sistem de pompă de căldură.Progresele în tehnologia pompelor de căldură au asigurat că pompele de căldură funcționează eficient în diferite condiții climatice.Cu toate acestea, dacă locuiți într-o regiune geografică cu o climă deosebit de rece, este important să alegeți un sistem special conceput pentru acele condiții.

Eficiența de pompe de căldură cu sursă de aer scade pe măsură ce temperaturile scad.Ca atare, dacă zona dumneavoastră se confruntă cu vremea rece în mod regulat, este recomandabil să alegeți o pompă de căldură pentru climă rece.Acest tip de pompă de căldură dispune de tehnologie inovatoare care îi permite să funcționeze eficient la temperaturi foarte scăzute, inclusiv:

 • Agenți frigorifici pentru vreme rece – agenți frigorifici care au puncte de fierbere mai mici.Acești agenți frigorifici pot curge printr-un sistem la temperaturi scăzute și pot atrage mai multă căldură din aerul rece.

 • Compresoare variabile – Producătorii de pompe de căldură au modele rafinate ale compresoarelor pentru a îmbunătăți eficiența.Pompele de căldură pentru vreme rece dispun de compresoare variabile cu reglare a vitezei în timp real.Acest lucru le permite să mărească viteza la temperaturi extreme.

 • Optimizare tehnică – Capacitatea crescută a compresorului, fluxul de aer ambiental redus și ciclul de compresie îmbunătățit contribuie toate la funcționarea eficientă la temperaturi scăzute.

Vestea bună este că furnizorii de pompe de căldură precum SPRSUN oferă o gamă largă de sisteme de pompe de căldură proiectat pentru a funcționa în diferite condiții climatice, chiar și pe vreme foarte rece.Rețineți că este posibil să aveți nevoie de aparate suplimentare pentru a susține și completa pompa de căldură.


2. Tipul pompei de caldura


Este important să înțelegeți diferitele tipuri de pompe de căldură disponibile și diferențele dintre acestea.Proprietarii de pompe de căldură primare pot include pompe de căldură cu sursă de aer, geotermală (sursă de sol) și sursă de apă.Pompele de căldură cu sursă de aer extrag căldura din aerul ambiant și ridică temperatura la o temperatură mai utilă.

Pompele de căldură cu sursă de aer au și moduri de răcire.O pompă de căldură aer-aer încălzește aerul dintr-o clădire, în timp ce o pompă de căldură aer-apă încălzește apa care circulă prin locuință prin încălzire prin pardoseală sau calorifere, eliberând căldură în spații.Din punct de vedere istoric, pompele de căldură cu sursă de aer sunt tipul cel mai utilizat, deoarece sunt relativ ieftine și mai ușor de instalat.Pompele de căldură cu sursă de aer pot fi, de asemenea, conducte sau fără conducte.

Pompele de căldură terestre sau geotermale extrag căldură din sol.Le puteți folosi și pentru răcire, transferând căldura în pământ printr-o buclă de pământ.Aceste sisteme de pompe de căldură sunt mai costisitoare de instalat, deoarece necesită foraj pentru a amplasa conductele schimbătorului de căldură.

Pompe de căldură cu sursă de apă extrage căldura dintr-un corp de apă, care trebuie să fie suficient de mare pentru a rezista efectelor de răcire ale sistemului.Aceste corpuri de apă includ depozite de apă, rezervoare, iazuri și lacuri.Unitățile casnice nu folosesc adesea aceste tipuri de pompe de căldură.

19KW 20KW R32 DC Inverter Pompe de căldură aer-apă pentru zone reci

SPRSUN oferă o gamă largă de sisteme cu pompe de căldură pentru a se potrivi nevoilor fiecărui tip de casă.Alte tipuri de pompe de căldură de pe piață includ aerul evacuat și pompele de căldură asistate de solar.Fiecare tip de pompă de căldură are avantajele și dezavantajele sale, pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a lua decizia finală.


3. Dimensiunea și capacitatea pompei de căldură


Nu toate pompele de căldură sunt create la fel.Există variații semnificative în ceea ce privește dimensiunea, capacitatea și puterea.Cel mai bun sistem de pompa de caldura pentru nevoile dumneavoastra depinde de caracteristicile proprietatii, cum ar fi anvelopa cladirii dumneavoastra, numarul de camere pe care trebuie sa le conditionati si cat de mari sau mici sunt acestea.Selectarea unui sistem de pompă de căldură adecvat clădirii îi permite să funcționeze mai eficient.

Dacă optați pentru un sistem supradimensionat, veți irosi energie.Pe de altă parte, dacă alegeți un model subdimensionat, acesta va avea dificultăți să mențină temperatura centrală și, ca urmare, se va uza mai repede.Cu cât sunt mai mari suprafețele pe care trebuie să le încălziți sau să răciți, cu atât este mai mare capacitatea pompei de căldură de care aveți nevoie.Câțiva alți factori intră, de asemenea, în joc.

Unii dintre acești factori, inclusiv izolarea, filtrarea aerului și pierderile de căldură, sunt cel mai bine determinați de un expert în pompă de căldură.Specialiștii vă măsoară suprafața podelei și înălțimea camerei, vă inspectează izolația și estimează pierderile de căldură pentru a vă ajuta să determinați cea mai potrivită dimensiune a pompei de căldură pentru nevoile dumneavoastră.Dacă aveți izolație de înaltă performanță pe tavan și în pereți și ferestre eficiente din punct de vedere energetic, o pompă de căldură mică de capacitate mică poate fi suficientă pentru a vă satisface nevoile.


4. Eficiență energetică


Eficiența unui sistem de pompă de căldură este exprimată ca coeficient de performanță (CoP).Cu cât este mai mare CoP, cu atât sistemul este mai eficient și cu atât consumă mai puțină energie.În mod ideal, ar trebui să vizați pompele de căldură care depășesc standardele minime de performanță energetică pentru confort pe tot parcursul anului, fără să vă faceți griji cu privire la facturile la energie.

Una dintre cele mai bune modalități de a măsura eficiența energetică a unei pompe de căldură este de a determina ratingul său de energie cu stele.Aceasta este o inițiativă de politică formulată pentru a ajuta consumatorii să facă alegeri în cunoștință de cauză cu privire la aparate.Stelele roșii indică de obicei eficiența încălzirii, în timp ce stelele albastre indică eficiența răcirii.Cu cât un model de pompă de căldură are mai multe stele, cu atât veți economisi mai multă energie și veți suporta mai puține costuri operaționale.

Cele mai eficiente pompe de căldură de pe piață sunt pompele de căldură geotermale, cu sursă de apă și cu sistem split.Sistemele de sursă de apă și sol utilizează mai puțină energie electrică pentru a extrage căldură din resursele naturale ale pământului.Pompele de căldură cu sistem split sunt fără conducte, cu sisteme de tratare a aerului de interior atașate la un singur condensator în exterior.Aproximativ 30% din energie se pierde prin conducte.

Eliminarea sistemului de conducte contribuie la eficiența energetică ridicată a acestor sisteme cu pompe de căldură.Din fericire, pompele de căldură moderne sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.SPRSUN pompele de căldură au clasa energetică ERP A+++ pentru eficiență energetică ridicată.


5. Bugetul dvs


Un sistem de pompă de căldură este o investiție majoră pentru casa dvs. și, prin urmare, bugetul dvs. ar trebui să fie unul dintre principalele considerații.Bugetul dvs. cuprinde mai mulți factori importanți, inclusiv prețul inițial de achiziție, costurile de instalare, costurile operaționale, întreținerea și reparațiile.

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt de obicei cele mai accesibile, cu costuri unitare și de instalare variind între 3.000 USD și 7500 USD.Opțiunile mini-split fără conducte sunt și mai ieftine.Pompele de căldură geotermale au costuri mari de pornire datorită lucrărilor extinse de instalare, costurile unitare și de instalare variind între 10.000 USD și 30.000 USD.

Cu toate acestea, sunt foarte eficiente pe termen lung.Pompele de căldură de înaltă eficiență au costuri inițiale de achiziție mari, dar beneficiezi de costuri operaționale mai mici pe termen lung.Aceste unități sunt, de asemenea, eligibile pentru reduceri și beneficii fiscale.

În general, cu cât investiția inițială este mai mare, cu atât veți suporta mai puține pe termen lung.Bugetul dumneavoastră va determina, de asemenea, dimensiunea pompei de căldură (capacitatea).Pompele de căldură mici costă mult mai puțin decât unitățile mari de mai multe tone.


6. Zgomot


Înainte de a cumpăra un sistem de pompă de căldură, ar trebui să vă întrebați cât de tare va fi.Sistemele cu pompe de căldură produc cantități variate de zgomot.Factorul de zgomot devine și mai important atunci când gravitați către un sistem de pompă de căldură cu sursă de aer.În general, zgomotul pe care îl produce un aparat nu trebuie să depășească nivelurile acceptabile.

Aceste niveluri vor varia în funcție de locația dvs. sau de codurile de construcție.Unele zone necesită niveluri de zgomot foarte scăzute.Este important să consultați furnizorul pompei de căldură cu privire la nivelurile de zgomot produse de diferitele modele înainte de a face plonjare.Din fericire, nu toate pompele de căldură sunt zgomotoase.

Majoritatea pompelor de căldură funcționează la aproximativ 50 dB.Acesta este aproximativ același nivel de zgomot ca un frigider sau o mașină care trece pe lângă.Cu toate acestea, diferite modele cu zgomot redus funcționează la niveluri de până la 35 dB.SPRSUN are o gamă largă de unități care funcționează la niveluri de zgomot scăzute satisfăcătoare.


7. Funcție și caracteristici


Funcțiile și caracteristicile pompei de căldură reprezintă o parte semnificativă a experienței dumneavoastră generale.Pompele de căldură moderne vin cu o mare varietate de funcții inteligente care vă permit un nivel suplimentar de confort, confort și control.Caracteristicile care sunt importante pentru dvs. vor depinde de cazurile dvs. de utilizare, de caracteristicile proprietății și de preferințe.

În general, caracteristicile pompei de căldură care vă pot îmbunătăți considerabil experiența includ conectivitatea dispozitivelor inteligente, controlul inteligent, reducerea zgomotului, modularea, modul confort, fluxul de aer 3D și modul de repaus.De exemplu, conexiunea la internet poate ajuta la diagnosticare.Dacă întâmpinați o problemă, depanarea poate fi efectuată de la distanță fără ca un expert să fie nevoie să vină pe site.


8. Spațiu disponibil


Spațiul disponibil pentru instalare în și în jurul clădirii ar trebui, de asemenea, să informeze alegerea dvs. de pompă de căldură, inclusiv tipul.Din fericire, SPRSUN oferă o gamă largă de sisteme de pompe de căldură de diferite dimensiuni, pentru a vă asigura că găsiți cea mai potrivită.

Furnizorul pompei de căldură vă poate evalua spațiile disponibile pentru a determina cele mai bune tipuri și modele pentru cazul dvs.Pompele de căldură cu sursă de aer ocupă de obicei cel mai mic spațiu.Aceste sisteme sunt, de asemenea, ușor de integrat în spațiile existente, făcându-le opțiuni ideale pentru proiectele de renovare.

Pompele de căldură geotermale și cu sursă de apă sunt opțiuni viabile dacă aveți o suprafață mare de metru pătrat.Unele pompe de căldură geotermale necesită adesea o suprafață plană considerabilă pentru extracția energiei.Pompele de căldură cu sursă de apă ocupă, de asemenea, mult spațiu, deoarece necesită crearea de puțuri.Există, de asemenea, reguli și reglementări de zonare pe care trebuie să le respectați atunci când instalați aceste tipuri de sisteme cu pompe de căldură.

Articole conexe pompe de căldură

 • De ce îngheață pompa de căldură a piscinei mele?

  2021-12-06

  În timpul sezonului de iarnă, ceva gheață pe pompa de căldură a piscinei este un eveniment obișnuit.Cu toate acestea, atunci când întreaga unitate este acoperită de gheață, există o îngrijorare de îngrijorare, deoarece dispozitivul dvs. nu va funcționa bine și ar putea risca să se deterioreze. Acest articol se concentrează pe persoanele care doresc să-și folosească pompa termică pentru piscină. Citeste mai mult
 • Un ghid complet: Costurile pompei de căldură cu sursă de aer

  2022-01-07

  Pompele de căldură au devenit în mod surprinzător un aparat „necesar” pentru capacitatea lor de a oferi o sursă de energie convenabilă și fiabilă pentru oricine dorește să-și încălzească piscinele sau să rămână cald în interior.Dacă doriți să investiți într-o unitate de încălzire sau de răcire, pompele de căldură sunt, fără îndoială, o opțiune potrivită pentru a se potrivi noii dvs. Citeste mai mult
 • Cei mai buni producători de pompe de căldură cu sursă de aer din 2022

  2021-10-30

  Pompele de căldură cu sursă de aer sunt o soluție de încălzire foarte eficientă și regenerabilă pentru mulți proprietari.Aceste aparate valoroase ajută la economisirea de bani la facturile de energie, au o amprentă redusă de carbon, au un coeficient de performanță sezonier (SCOP) ridicat, pot fi utilizate pentru încălzire și răcire, au un nivel scăzut de performanță. Citeste mai mult
 • De ce să alegeți o pompă de căldură cu invertor pentru a vă încălzi piscina?

  2021-11-30

  Este frustrant și incomod să înoți în timp ce vremea este puțin rece.Odată cu schimbările meteo, temperaturile pot scădea substanțial, mai ales în zilele înnorate sau iarna.O scădere semnificativă a temperaturii poate face o piscină inutilă.Aproximativ 90% din piscinele din SUA sunt folosite de două până la trei ori Citeste mai mult

Produse recomandate pentru pompe de căldură

Pompe de căldură monobloc sursă de aer pentru apă caldă/încălzire casă

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Un profesionist Producator pompe de caldura Din 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338

Contactați SPRSUN.Asistență 7/24.Vă vom răspunde în cel mai scurt timp!

Tel: 0086-20-82181867
Telefon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692